В Мінекономіки розробили новий порядок виплати допомоги по частковому безробіттю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Мінекономіки розробили новий порядок виплати допомоги по частковому безробіттю

Особисті фінанси
463
Мінекономіки розробило проєкт постанови Кабінету міністрів України “Про затвердження Порядку надання допомоги по частковому безробіттю”.
Про це повідомляється на сайті Федерації профспілок України.
Що пропонують:
  • допомогу по частковому безробіттю надаватиме центр зайнятості працівникам у разі втрати ними частини заробітної плати внаслідок вимушеного скорочення передбаченої законодавством тривалості робочого часу у зв’язку із зупиненням (скороченням) виробництва продукції без припинення трудових відносин;
  • виплата працівникам допомоги по частковому безробіттю здійснюється роботодавцем, з яким оформлено трудові відносини.
Кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття для виплати працівникам надаються роботодавцям, діяльність яких пов’язана з виробництвом продукції, незалежно від їх форми власності, організаційно-правової форми та підпорядкування.
Хто матиме право на допомогу:
  • працівники, у яких скорочення тривалості робочого часу становить 50% і більше на місяць.

Довідка Finance.ua:

  • Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до деяких законів України щодо соціального захисту населення на період дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID -19)» № 1030-ІХ, ухвалений парламентом 2 грудня 2020 року.
  • Право на отримання допомоги з часткового безробіття застрахованим особам у разі втрати ними частини доходу через карантинні обмеження поширюється на громадян, які отримують пенсії.
  • Законом урегульовано окремі процедурні питання, пов’язані з набуттям і підтвердженням особою статусу безробітного, а також одержанням допомоги з безробіття на період дії карантину.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас