20:09 17.08.2020

Білоруські медики вимагають надати їм доступ до постраждалих у СІЗО

2 хв читати
Білоруські медики вимагають надати їм доступ до постраждалих у СІЗО

Медичні працівники Білорусі зажадали сприяння міністра охорони здоров'я Володимира Караніка і міністра внутрішніх справ Юрія Караєва в забезпеченні допуску в слідчі ізолятори тимчасового утримання для надання допомоги хворим.

"Ми, лікарі Республіки Білорусь, категорично проти насильства і порушення закону. Ми підтримуємо прагнення громадян Республіки Білорусь до мирних змін, водночас ми, піклуючись про здоров'я нації, не можемо взяти участь у масових страйках. Ми будемо надавати медичну допомогу всім, хто її потребує незалежно від того, яких політичних поглядів дотримується той чи інший громадянин", - йдеться в поширеній у понеділок заяві медиків.

Там наголошується, що згідно з Конституцією держава створює умови доступного для всіх громадян медичного обслуговування.

"Разом із тим, постійно надходить інформація, що в центрах ізоляції правопорушників, слідчих ізоляторах та інших місцях, де утримуються затримані за участь в акціях протесту, перебувають громадяни, які потребують термінової і компетентної медичної допомоги, зокрема з використанням спеціального медичного обладнання, яке є тільки в закладах охорони здоров'я", - зазначили медпрацівники.

За їхніми словами, "з боку працівників даних установ та (або) осіб, які здійснювали затримання, створюються перешкоди для своєчасного звернення до компетентного медичного персоналу, а в разі якщо даний медичний персонал допущений, то він не завжди може госпіталізувати хворого".

Медики звернулися до Караніка і Караєва з вимогою організувати надання належної медичної допомоги населенню, яке перебуває в центрах ізоляції правопорушників, слідчих ізоляторах та інших місцях, де утримуються затримані за участь в акціях протесту.

Серед вимог лікарів - організація безперешкодного доступу медперсоналу з кваліфікацією лікар-хірург, лікар-травматолог, лікар-реаніматолог в центри ізоляції правопорушень, слідчі ізолятори та інші місця в яких можуть міститися затримані; забезпечення медперсоналу, який матиме дозвіл проводити огляд усіх затриманих, права самостійно і одноосібно приймати рішення про госпіталізацію; організація доступу спеціалізованих бригад лікарів, які будуть задіяні в наданні медичної допомоги затриманим особам.

"Бригади будуть сформовані безпосередньо трудовими колективами з лікарів-хірургів, травматологів і реаніматологів", - уточнюється в листі медиків.

Вони чекають на відповідь від високопоставлених чиновників до кінця дня 17 серпня 2020 року.

Лист підписаний лікарями Мінська і Мінської області.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Застосування Україною західної зброї по цілях у РФ - питання компетенції держави-постачальника, заявив Боррель

Держкомтелерадіо внесло до переліку 448 російських книжок, зміст яких спрямований на ліквідацію незалежності України

Зеленський відвідав військову базу "Мелсбрук"

Олександр Мартиненко все життя присвятив українській журналістиці та сфері медіа - Верховна Рада

У ЄС немає консенсусу, чи потрібно проводити навчання українських військових на території України - Боррель

Знайдено останки ще одного загиблого в харківському "Епіцентрі" - жертв стало 18

Єрмак: Олександр Мартиненко - це історія професії, а також людина, яка назавжди буде в історії країни

Зеленський висловив співчуття у зв'язку зі смертю засновника й голови агентства "Інтерфакс-Україна" Олександра Мартиненка

Окупанти вдарили по Харкову, виникла пожежа в гаражах - мер

Підтримка антарктичної програми є стратегічним питанням, і Україна продовжуватиме це робити - Лісовий

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА