10 березня 2020, 18:05

Якщо референдум не йде до нас – ми йдемо за референдумом;)

Як вам відомо, майже місяць Верховна Рада розглядає у другому читанні контраверсійний законопроект N2178-10 про "ринок землі".

При цьому, за останніми соцдослідженнями, 73% людей виступають категорично проти безконтрольного ринку землі і особливо проти такого ринку, який передбачено в законопроекті від Слуг Народу.

Люди мають право і, на жаль, мають усі причини для переживань.

Бо, насправді, відкриття ринку землі без контролю може бути рівносильне дикій приватизації 90-х років, коли земля, як і наші державні підприємства, ризикує бути монополізованою у руках декількох аграрних сімей, підприємств чи холдингів.

Це питання майбутнього економічного розвитку України. Як кажуть, питання ринку землі може "make you or break you" – "може збудувати країну, а може зламати країну".

Чи зможемо ми побудувати правильний аграрний устрій, де у центрі буде малий та середній фермер? Чи хочемо ми йти до рівня Польщі, де працює 1 мільйон 600 тисяч фермерських господарств, а не декілька сотень – як у нас зараз?

Бо лише правильний фермерський уклад – зможе забезпечити переробку сировини, розвиток малого й середнього бізнесу, підняття підприємництва, досягнення кращого рівня життя людей, збільшення зарплат та робочих місць, експорт наших товарів до Європейського Союзу, а не тільки сировинну економіку, на якій зараз базується сільське господарство.

Зараз ми експортуємо зерно, як сировину, далі це зерно переробляють у європейських країнах, які мають свої переробні виробництва, створені робочі місця, та переробляють нашу сировину в заморожені продукти – вареники, піцу, пасту... та що завгодно, і продають нам ці ж напівфабрикати й заморожену продукцію в десять-двадцять разів дорожче сировини.

А ми продовжуємо вести абсолютно безглузду економічну та аграрну політику.

Саме тому, як ви напевне знаєте, Батьківщина вважає, що перед тим, як відкривати ринок землі, ми повинні: по перше – провести референдум, а по-друге, провести велику дискусію про те, як же правильно відкривати цей ринок землі, щоб створити економічний потенціал для країни на майбутнє.

Хочу нагадати, що Президент Зеленський ще у своїй передвиборній програмі вказав, що першим законопроектом, який він подасть у Раду – буде закон про народовладдя.

На жаль, ця обіцянка вже назавжди залишиться невиконаною. І досі такого проекту у Верховну Раду не було подано Президентом. Наразі, він лише розробляється й обговорюється.

Ну що ж, якщо референдум не йде до нас – то ми йдемо за референдумом))

Не вперше, і точно не востаннє українці відстоюють свої законні конституційні права, та змушують владу виконувати власні обіцянки.

Ми ж – обіцяли, що зробимо усе можливе, аби люди на всеукраїнському референдумі могли висловити свою думку щодо долі української землі.

І саме для цього ми працювали останні півроку – Батьківщина за останні півроку з питанням проведення референдуму пройшла усі судові інстанції нашої країни – від місцевого суду, апеляційного – аж до рішення Верховного Суду України.

Цим рішенням Верховного Суду нещодавно було підтверджено, що після скасування останнього закону про референдум Януковича, – знову почав діяти закон про референдум від 3 липня 1991 року.

Це означає, що в країні немає правового вакууму, й навіть без нового закону про референдум зараз діє закон про референдум 1991 року. Тому, ми спокійно собі рухаємося за законом 1991 року і закликаємо всіх допомагати один одному оголосити всеукраїнський референдум щодо ринку землі.

Ми, як і обіцяли, рухаємося законними шляхами, розгортаємо організаційні штаби та всі напрямки нашої роботи – для законного оголошення такого референдуму.

Батьківщина запрошує усі аграрні асоціації, рухи, профспілки, фермерів та всіх українців для того, щоб об'єднати зусилля та розпочати разом правильний та законний процес проведення референдуму.

Саме за цим ми пішли у п'ятницю до ЦВК – щоб почати законну процедуру.

На жаль, ЦВК вирішило свої повноваження не виконувати, а прийняло рішення передати постанову Верховного Суду щодо референдуму для тлумачення у Регламентний Комітет Верховної Ради.

Ну що ж, затягування – теж не нова історії у нашій країні) Та це не зупинить справу)

Якщо референдум не йде до нас – ми йдемо за референдумом самі.

80 років депортації кримських татар та кривавий млин історії

Сьогодні – 80 років геноциду кримськотатарського народу. 🕯 ➡ Цього дня, 80 років тому, кримські татари були затавровані радянським режимом як "зрадники" і насильно депортовані зі своєї батьківщини...

Другий Міжнародний саміт міст і регіонів у Києві

🇺🇦🇪🇺🗺 Другий Міжнародний Саміт міст і регіонів: "As strong as united" У центрі Києва, у День Європи (дуже символічно) – мала можливість особисто взяти участь у Міжнародному Саміті міст і регіонів...

Конгрес місцевих і регіональних влад: про підсумки року, досягнення та пріоритети

➡ Мала честь взяти участь в останньому підсумковому за цей рік – Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України. На жаль, цього разу долучалась по Зум, а не персонально, бо сиджу дома з ковідом, фарингітом і майже втраченим голосом...

КОНГРЕС, ЯКИЙ ОБʼЄДНУЄ КРАЇНУ

У той час, коли здається, що все валиться, час грає проти нас, розмови про втому і зраду; коли ми максимально виснажені на кінець цього надскладного року; і потрапили в потік дуже непростих подій і політичної війни між республіканцями та демократами в США; коли кожна копійка допомоги та зброї даються надзусиллями; і коли, здається, маємо так мало гарних новини і результатів, тим цінніше проєкти, які виходять та роблять нас сильнішими...

Допомогти прикордонним до ворога областям: Сумщина й Чернігівщина

👩🏼💻🇺🇦 Взяла участь у засіданні Президії Конгресу місцевих та регіональних влад. Цього разу фокус був на Сумській та Чернігівській областях...

Ти як?

Сьогодні – Всесвітній день ментального здоровʼя. Тепер для нас – це не пуста назва якоїсь програми. Ми маємо вчитися жити з цим болем, страхом, війною, жорстокістю...