09:03 18.09.2018

Парубій ініціював збільшення кількості членів ЦВК

2 хв читати
Парубій ініціював збільшення кількості членів ЦВК

Голова Верховної Ради Андрій Парубій зареєстрував законопроект, у якому пропонується збільшити кількість членів Центральної виборчої комісії до 17 осіб.

Згідно з інформацією на сайті українського парламенту, проект закону (№9090) про внесення змін до ст. 6 закону України "Про Центральну виборчу комісію" зареєстровано в понеділок, 17 вересня.

Згідно з текстом законодавчої ініціативи, пропонується єдина зміна - збільшити кількість членів виборчої комісії з 15 до 17 осіб.

Документ спрямований на розгляд комітету з питань правової політики та правосуддя.

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко рекомендував 14 кандидатур на 13 місць у ЦВК.

5 липня поточного року народні депутати відмовилися розпочати звільнення членів ЦВК, термін повноважень яких закінчився, і призначення нових. Після цього фракція "БПП" відмовилася від голосування у ВР, доки народні депутати не повернуться до розгляду питання оновлення складу ЦВК.

9 липня голова парламенту Андрій Парубій повідомив, що збирає пропозиції від різних фракцій про те, як вийти з ситуації, що склалася. Зокрема, в парламенті запропонували ідею збільшити кількість членів ЦВК, що дасть змогу збільшити кількість вакантних посад у ній і призначити всіх 14 кандидатів, внесених президентом.

Представник президента в парламенті, народний депутат фракції "Блок Петра Порошенка" Ірина Луценко допустила, що буде знайдено компромісну позицію, і Верховна Рада зможе змінити кількісний склад ЦВК і призначити її членів замість тих, термін повноважень яких закінчився.

Водночас фракція "Народний фронт" виступила проти ідеї збільшення кількісного складу ЦВК і заявила про необхідність узгодити механізм, як відсіяти одного з 14 претендентів, щоб заповнити 13 вакансій.

Якщо фракція "Блоку Петра Порошенка" не відмовиться від ініціативи відкликати одного з ЦВК, то оновлення складу комісії відбудеться у вересні, зазначав тоді А.Парубій.

У липні фракція "БПП" також запропонувала вилучити зі списку для голосування за претендентів у члени ЦВК одного свого кандидата.

Однак процес оновлення складу ЦВК так і не було розблоковано.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: Важливо, щоб лідери з великим політичним впливом допомагали залучати до Саміту миру інших лідерів, які все ще балансують між Україною та Росією

Київ пропонує європейські варіанти змін до розподілу повноважень між державною та місцевою владами - заступник мера

Більшість українців продовжує довіряти Зеленському як чинному президенту - КМІС

Глобальний саміт миру може мати продовження в парламентському вимірі - Стефанчук

Половина опитаних українців вважають, що Зеленський не виконав більшість передвиборчих обіцянок, половина з них звинувачує в цьому його оточення - КМІС

Участь Китаю в Глобальному саміті миру могла б зробити практичний внесок у досягнення справедливого й довготривалого миру в Україні - МЗС

Верхня палата парламенту Швейцарії відхилила план допомоги Україні на CHF5 млрд через "боргове гальмо"

Порошенко: Верховна Рада несе відповідальність за якість кадрової політики, досить мовчки натискати кнопки

Майже половина українців бачить погіршення в ситуації з демократією та економікою в країні за п'ять років каденції Зеленського - КМІС

Угорщина може позбутися права вето під час голосування в Євросоюзі - DW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА