Toyota запатентувала педальний електромобіль (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Toyota запатентувала педальний електромобіль (фото)

Технології&Авто
852
Японський автовиробник Toyota отримав патент на автономний електромобіль, який може заряджатися під час руху за рахунок ножних або ручних педалей.
Інженери компанії подумали, що якщо вже такий автомобіль не потребує участі в управлінні з боку пасажирів, то можна дати їм можливість зайняти себе іншим чином.
Природно, навряд чи хтось із звичайних людей (а не фанатів фітнесу або велосипедистів) захоче добровільно крутити педалі під час поїздки, проте фахівці Toyota передбачили і це. За їхнім задумом такі автономні електромобілі будуть використовуватися в службах безпілотних таксі, і чим активніше пасажири будуть крутити педалі, тим більшу знижку на поїздку вони отримають.
По суті, творці системи просто пропонують оплатити пасажирам вироблену електрику, а безпілотному електромобілю в такому випадку доведеться рідше заїжджати на базу для підзарядки.
Ідея викликає багато питань, починаючи з продуктивності кожного конкретного пасажира (далеко не всі здатні довго і енергійно працювати ногами) і закінчуючи невисокою ціною виробленої електрики, а значить, і мінімальною знижкою, заради якої навряд чи буде взагалі мати сенс працювати фізично.
При цьому, як зазначає видання, якщо вже жителю великого міста захочеться покрутити педалі, щоб заощадити, то йому буде набагато простіше і дешевше взяти напрокат велосипед, а не потіти в салоні імпровізованої маршрутки.
Toyota запатентувала педальний електромобіль (фото)
Toyota запатентувала педальний електромобіль (фото)
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас