20:36 07.08.2018

У ФСВП говорять про "задовільний стан" Сенцова

2 хв читати

Засуджений у РФ український режисер Олег Сенцов, який оголосив кілька місяців тому голодування, перебував під постійним наглядом тюремних і цивільних лікарів, його стан здоров'я оцінюється як задовільний, повідомили в прес-бюро УФСІН в Ямало-Ненецькому автономному окрузі.
"Засуджений О.Сенцов, добровільно відмовився від прийому їжі, перебуває під постійним динамічним наглядом медичних працівників установи (колонії - ІФ) і лікарів-фахівців Лабитнагської міської лікарні", - йдеться в повідомленні прес-бюро, що надійшло у вівторок до "Інтерфаксу".
У ньому наголошується, що стан здоров'я О.Сенцова "оцінюється як задовільний".
"6 серпня проведено чергове лабораторне обстеження засудженого. За результатами огляду та обстеження погіршення стану здоров'я і лабораторних показників не встановлено", - йдеться в прес-релізі.
У відомстві зазначають, що "фактів відмови засудженого від підтримувальної терапії і медичної систем не зареєстровано".
"Йому призначено лікування, спрямоване на підтримку основних функцій органів і систем організму, недопущення розвитку ускладнень", - йдеться в прес-релізі.
У ньому наголошується, що О.Сенцова щодня оглядають медпрацівники, проводяться клініко-лабораторні та інструментальні дослідження.
Водночас, 7 серпня "Громадське" з посиланням на адвоката режисера Дмитра Дінзе повідомило, що О.Сенцов перебуває в поганому стані: у нього сильно знизився гемоглобін, що призвело до анемії, а також дуже низький пульс, близько 40 ударів на хвилину.
На запитання, чи є можливість, що О.Сенцов припинить голодування, адвокат заявив, що таких планів у його підзахисного немає.
Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону в серпні 2015 року засудив О.Сенцова, затриманого в Криму в 2014 році, до 20 років колонії суворого режиму. У РФ його звинуватили в створенні на території Криму терористичного співтовариства.
14 травня 2018 року він оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, яких утримують у РФ "із політичних причин".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Застосування Україною західної зброї по цілях у РФ - питання компетенції держави-постачальника, заявив Боррель

Держкомтелерадіо внесло до переліку 448 російських книжок, зміст яких спрямований на ліквідацію незалежності України

Зеленський відвідав військову базу "Мелсбрук"

Олександр Мартиненко все життя присвятив українській журналістиці та сфері медіа - Верховна Рада

У ЄС немає консенсусу, чи потрібно проводити навчання українських військових на території України - Боррель

Знайдено останки ще одного загиблого в харківському "Епіцентрі" - жертв стало 18

Єрмак: Олександр Мартиненко - це історія професії, а також людина, яка назавжди буде в історії країни

Зеленський висловив співчуття у зв'язку зі смертю засновника й голови агентства "Інтерфакс-Україна" Олександра Мартиненка

Окупанти вдарили по Харкову, виникла пожежа в гаражах - мер

Підтримка антарктичної програми є стратегічним питанням, і Україна продовжуватиме це робити - Лісовий

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА