19:36 23.01.2021

"Нафтогаз України" постачає газ вже 9% побутових споживачів, запустить проект із "Укрпоштою"

2 хв читати
"Нафтогаз України" постачає газ вже 9% побутових споживачів, запустить проект із "Укрпоштою"

НАК "Нафтогаз України" збільшив кількість клієнтів-побутових споживачів, яким він постачає газ, до 9% від їх загальної кількості в 12,6 млн і планує додаткові заходи щодо нарощування своєї частки на ринку, повідомив глава правління НАК Андрій Коболєв в ефірі "Свободи слова Савіка Шустера" на каналі "Україна".

"Ми через два тижні запускаємо спільний з "Укрпоштою" проект", - назвав він один із них, уточнивши, що йдеться про можливості споживачів в "Укрпошті" змінити постачальника газу.

У прес-службі НАК "Нафтогаз" агентству "Інтерфакс-Україна" уточнили, що на сьогодні 770 тис. споживачів у комерційному портфелі і ще 330 тис. як "постачальник останньої надії".

"Нам потрібно розробити кілька нових продуктів, які ми запропонуємо всім на ринку, коли кожен споживач зможе зафіксувати ціну на тривалий період", - сказав також Коболєв.

Він пояснив, що команда компанії працює над впровадженням механізмів фіксації ціни газу і розробкою графіків комфортної поступової оплати, без передоплат. Глава НАК нагадав, що в минулому році "Нафтогаз" пропонував річний продукт - купити газ за фіксованою ціною 4,73 грн за кубометр. "Тобто це навіть менше, ніж зараз найнижча ціна при досконалій конкуренції. Ця ціна не передбачала передоплати, ця ціна передбачала оплату постфактум", - уточнив глава правління.

Як повідомлялося, "Нафтогаз" з серпня 2020 пропонував два тарифних плани - "Місячний" і "Річний". З січня 2021 року, враховуючи проходження значної частини опалювального сезону і значне зменшення кількості клієнтів, "Нафтогаз" припинив нові підключення до тарифного плану "Річний".

Коболєв також назвав брехнею заяви, що український споживач має слабку платіжну дисципліну. "У нашому портфелі - 9% українських домогосподарств. Ми хочемо сказати, що український споживач дуже сумлінний. Рівень розрахунків близький до 100%", - зазначив Коболєв. За його словами, клієнти "Нафтогазу" оплачують авансом до 35% вартості газу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА