15:59 15.04.2018

З початку року в Україні відбулося 6 тис. пожеж на відкритих територіях

2 хв читати
З початку року в Україні відбулося 6 тис. пожеж на відкритих територіях

З початку поточного 2018 року кількість пожеж на відкритих територіях в Україні вже становить понад 6 тисяч випадків, більшість з яких сталися саме в квітні, повідомляється на офіційному сайті Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

"На території України спостерігається підвищення температурних показників і незначна кількість опадів. Беручи до уваги це, а також те, що люди починають прибирати свої присадибні ділянки, спалюючи залишки сухої рослинності, існує загроза збільшення кількості пожеж на відкритих територіях. З початку квітня рятувальники ДСНС України вже неодноразово ліквідували пожежі сухої трави, очерету та сміття у Миколаївській, Хмельницькій, Полтавській, Київській, Кіровоградській, Житомирській, Луганській і Вінницькій областях", - йдеться в повідомленні.

У відомстві зазначають, що щорічно такі пожежі завдають значної шкоди державі та навколишньому середовищі, можуть спричинити пожежі будівель і майна, знищити лінії електромереж, газо- і нафтопроводів, лісові насадження, викликають загострення алергічних реакцій у людей, забруднюють повітря.

У зв'язку з цим по всій країні співробітники Служби порятунку нагадують людям про небезпеку розведення вогнищ у природних екосистемах та під час прибирання присадибних ділянок, шляхом випалювання сухої трави та сміття. Особливо відзначають рятувальники те, що самовільне випалювання рослинності або її залишків суворо заборонено і за це передбачена адміністративна відповідальність.

Як повідомлялося, 15-16 квітня в низці регіонів України, переважно на заході, очікується надзвичайний рівень пожежної небезпеки (5-го класу), у всіх інших – високий (4-го класу).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На фронті відбулося 100 бойових зіткнень, найважча ситуація на Курахівському та Покровському напрямках - Генштаб ЗСУ

Ворожий удар спричинив пожежу і руйнування житлового будинку в Харкові, під завалами можуть перебувати люди

Окупанти за добу завдали 3 ракетних і 52 авіаудари по Україні - Генштаб ЗСУ

Українська авіація завдала удару по 20 місцях скупчення противника - Генштаб ЗСУ

ВИБУХИ В ХАРКОВІ - МЕР МІСТА

Байден дозволив Україні наносити обмежені удари по території Росії з використанням американської зброї – CNN

Унаслідок ДТП на Донбасі загинула журналістка Анастасія Волкова

В ХЕРСОНІ ЧУТНО ВИБУХИ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти за минулий день 14 разів обстріляли 7 громад Сумської області

Зеленський про загиблу Ірину Цибух: "Одна з тих, хто робив усе, щоб інші приєднувалися, тренувалися, вчилися бути ефективними"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА