День фінансів, 23 жовтня: про платні дороги в Україні, пенсії через 15 років, найкращі способи пересування Києвом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 23 жовтня: про платні дороги в Україні, пенсії через 15 років, найкращі способи пересування Києвом

709
У п’ятницю, 23 жовтня, розповімо про те, як пандемія вплинула на добробут всього населення і чому Україну утримують лише 9,5 млн осіб.
Нове карантинне зонування. З понеділка, 26 жовтня, набирають чинності нові зони карантину. У “червону” зону увійдуть: Івано-Франківськ, Миколаїв, Полтава, Рівне, Суми, Тернопіль, Харків, Хмельницький, Чернівці, Чернігів.
Україна не зможе виплачувати пенсії через 15 років. Коментар Зеленського. Раніше ми писали про те, що прем’єр Денис Шмигаль казав, що Україна не зможе гарантувати виплати майбутнім пенсіонерам. Зараз Президент України заявив, що голова уряду мав на увазі: «Молодь в тій ситуації, в якій перебувала Україна, їде, старіє в цілому країна. Якщо не буде підприємств – не буде кому платити податки і не буде пенсій».
Платних доріг в Україні поки що не буде. В Укравтодорі повідомили, що замість стягнення плати за проїзд діятиме інша модель. Приватний інвестор візьме на себе зобов’язання оновлювати і розвивати наявну дорогу. Заробляти концесіонер буде на придорожній інфраструктурі. Це заправні станції, заклади громадського харчування, рекламні площі, оренда. Перші дороги в рамках цієї програми – за посиланням.
До речі, який спосіб пересування Києвом буде вигідніший: власне авто, таксі, каршеринг чи громадський транспорт? У новому матеріалі ми порівняли, у скільки обійдеться їх використання, і вирішили, що ж вигідніше.

Власне авто, таксі чи каршеринг – що вигідніше? 🚗

9,5 млн осіб утримують всю країну. Як заявив голова ДПС Олексій Любченко, на сьогодні в Україні заробітну плату отримують лише 11,6 млн осіб, з яких 2,1 млн – пенсіонери. Тобто 9,5 млн осіб утримують всю країну. Також, за його словами, в Україні економічно активного населення за класифікацією ООН (а це 15-70 років) – близько 34,6 млн. З цієї категорії податкова не бачить на своїй карті України 5,6 млн осіб протягом останніх десяти років. Додамо, що голова податкової хоче впритул зайнятися переказами заробітчан.
Банк арештував зарплатний рахунок. Що робити Якщо банк арештував ваш пенсійний, зарплатний або рахунок для отримання соцвиплат, Нацбанк радить звернутися до органів виконавчої служби, надавши документальне підтвердження того, що ваш поточний рахунок використовується виключно для зарахування цільових виплат. Це може бути довідка бухгалтерії з місця роботи, навчання, соціального страхування, пенсійного фонду тощо. Також ви маєте право оскаржити винесену державним або приватним виконавцем постанову про арешт коштів у судовому порядку.
МФО і оператори поштового зв’язку тепер можуть обслуговувати грошові перекази. НБУ розширив функції небанківських фінансових установ та операторів поштового зв’язку. Відтепер вони можуть передавати іншим таким самим установам або операторам свої повноваження щодо здійснення операцій з прийому готівки для подальшого їх переказу.
Вплив пандемії на добробут всього населення. Як свідчать результати дослідження Credit Suisse, за перше півріччя доросле населення України збідніло на 9%, що є одним з найвищих показників у світі. Крім того, з січня по червень, тобто за час пандемії коронавірусу, багатство домогосподарств у всьому світі скоротилося на 7,2 трлн доларів. Водночас деяким країнам все-таки вдалося підвищити добробут свого населення.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас