22:17 10.06.2019

У СБУ чекають результатів експертизи для надання правової оцінки діям Медведчука і Бойка під час візиту в РФ

2 хв читати
У СБУ чекають результатів експертизи для надання правової оцінки діям Медведчука і Бойка під час візиту в РФ

У Службі безпеки України повідомили, що очікують завершення призначеної судом лінгвістичної експертизи для надання правової оцінки поїздки засновника "Опозиційної платформи - За життя" Юрія Бойка і голови політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктора Медведчука в Росію.

"У Службі безпеки України здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками вчинення злочинів ст.110 (посягання на територіальну цілісність) і ст.111 (державна зрада) Кримінального кодексу України, в ході розслідування якої також досліджуються обставини візиту в березні цього року в Москву Віктора Медведчука та Юрія Бойка", - сказано в коментарі СБУ, оприлюдненому на сторінці в соцмережі Фейсбук у понеділок.

СБУ нагадує, що зараз триває призначена Шевченківським районним судом м.Києва від 21.02.19 лінгвістична експертиза в визначених суддею Київському науково-дослідному інституті судових експертиз Міністерства юстиції України.

"Матеріали щодо візиту вищезазначених осіб у червні цього року в Санкт-Петербурзі можуть бути також перевірені в рамках цього кримінального провадження. Чекаємо результатів експертизи для надання правової оцінки діям Медведчука і Бойка під час візиту в РФ", - йдеться в повідомленні СБУ.

Раніше цього дня прес-секретар президента України Володимира Зеленського Юлія Мендель на брифінгу в Києві відзначила відсутність правових рішень з боку Генеральної прокуратури в зв'язку з візитами засновника "Опозиційної платформи - За життя" Юрія Бойка і голови політради партії "Опозиційна платформа - За життя" Віктора Медведчука в Росію.

У відповідь на це у генерального прокурора України заявили, що кримінальні провадження за статтями про держзраду знаходяться в підслідності СБУ. "Прес-секретар президента повинна була знати, що кримінальні провадження за статтями про державну зраду відносяться до підслідності СБУ, керівник якого знаходиться в прямому підпорядкуванні президента України. Це в повній мірі стосується і справи про можливу державну зраду Віктора Медведчука", - написала прес- секретар генпрокурора Лариса Сарган на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук.

Вона також нагадала, що Генпрокуратура з лютого 2019 року чекає від СБУ висновків експертизи, "про що генпрокурор вже нагадав в.о. глави СБУ Івану Баканову в офіційному листі".

Як повідомлялося, 7 червня Юрій Бойко і Віктор Медведчук здійснили візит в російський Санкт-Петербург, де зустрілися з главою "Газпрому" Олексієм Міллером.

Раніше 22 березня Бойко і Медведчук відвідували Москву, де зустрічалися з прем'єр-міністром Росії Дмитром Медведєвим і главою правління російської корпорації "Газпром" Міллером. Вони, зокрема, обговорили питання поставок газу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський запросив прем'єра Сінгапуру на Саміт миру

Унаслідок обстрілу Станіслава Херсонської області пошкоджено пральню, будівлю ліцею - голова ОВА

На кількох напрямках фронту тривають зіткнення, ворог найактивніший на Покровському напрямку - Генштаб ЗСУ

Президенти України та Сінгапуру обговорили перспективи поглиблення двосторонніх відносин

Окупанти обстріляли Андріївку на Харківщині, постраждали 2 пенсіонери - Синєгубов

На початку тижня в більшості областей України будуть дощі, у понеділок у Карпатах грози - Укргідрометцентр

Україні потрібна підтримка країн Азії - Зеленський

Зеленський: У нас сьогодні немає якихось потужних контактів із Китаєм, цього не хоче китайська сторона

В ОДЕСІ ЧУТИ ВИБУХ - МЕР

Від початку доби на фронті відбулося 29 бойових зіткнень, на Покровському напрямку ситуація напружена - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА