19:38 04.11.2018

Референдум про самовизначення: Нова Каледонія залишається частиною Франції

1 хв читати
Референдум про самовизначення: Нова Каледонія залишається частиною Франції

Результати референдуму, який відбувся напередодні, про незалежність Нової Каледонії, адміністративно-територіального утворення Франції з особливим статусом, що складається з великого однойменного острова і групи дрібних островів у південно-західній частині Тихого океану - свідчать про те, що більшість жителів хочуть залишитися частиною метрополії.

За збереження нинішнього статусу проголосували 56,8% виборців при явці 80%, пише в неділю, 4 листопада, сайт новинної служби ВВС.

Президент Франції Еммануель Макрон у неділю висловив задоволення рішенням жителів Нової Каледонії, які на референдумі висловилися проти незалежності.

"Як глава держави, я пишаюся тим, що жителі Нової Каледонії вибрали Францію", - сказав глава держави під час відеозвернення. Він закликав як прихильників перебування в складі Франції, так і прихильників незалежності в подальшому не відмовлятися від політичного діалогу один з одним.

Згідно даних, шо надійшли раніше, проти незалежності висловилися близько 57% виборців, а 43% проголосували "за". Підрахунок голосів практично завершений.

Нова Каледонія, що знаходиться в Тихому Океані - адміністративно-територіальне утворення Франції з особливим статусом. Місцева влада має істотну автономію в прийнятті рішень.

Нова Каледонія є частиною Франції з 1853 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА