08:54 16.10.2018

Помер співзасновник Microsoft Пол Аллен

2 хв читати
Помер співзасновник Microsoft Пол Аллен

У США на 66-му році життя помер підприємець Пол Аллен, йдеться в прес-релізі заснованої ним компанії Vulcan Inc. У 1975-му році він разом з Біллом Гейтсом заснував корпорацію Microsoft.

"З глибоким жалем ми повідомляємо про смерть нашого засновника Пола Аллена, співзасновника Microsoft ... Пан Аллен помер у понеділок вдень, 15 жовтня 2018 року, від ускладнень неходжкінської лімфоми в Сіетлі", - йдеться в заяві компанії.

"Усі ми, хто мав честь працювати з Полом, сьогодні відчувають невимовну втрату. Він мав чудовий інтелект і пристрасть вирішувати одні з найскладніших проблем у світі, віру в творче мислення і нові підходи", - прокоментував смерть Аллена гендиректор Vulcan Inc Білл Гілф.

Пол Аллен народився в 1953-му році і з дитинства захоплювався електронікою. У школі, на заняттях з програмування він познайомився з Біллом Гейтсом. Зі своїм шкільним другом він зайнявся бізнесом у сфері програмування та комп'ютерної техніки. У 1975 році Аллен і Гейтс удвох заснували Microsoft, розділивши акції щодо 36% у Аллена до 64% ​​у Гейтса.

З Microsoft Аллен пішов у 1983-му році, після того, як лікарі вперше діагностували у нього рак, зберігши за собою частину акцій і місце в раді директорів. Після відходу з компанії йому вдалося перемогти хворобу. Аллен зайнявся інвестиційним бізнесом, вкладаючи кошти в технологічні стартапи. Крім того, йому належали футбольний клуб "Сіетл Сігокс" і баскетбольний "Портленд Трейл Блейзерс".

На початку жовтня Аллен повідомив, що у нього знову діагностували рак. "За минулі дев'ять років медицина досягла значного прогресу. Лікарі налаштовані оптимістично і бачать позитивну динаміку після перших сеансів терапії", - розповідав підприємець про свій стан.

Співзасновник Microsoft повідомив про наявність у нього ракової пухлини.

Forbes оцінював статки Аллена в $ 20,3 млрд. Він займав 44-е місце в списку найбагатших людей планети і 18-е в списку найбагатших американців.
 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Від початку доби було 88 бойових зіткнень, на Покровському напрямку ворог атакував 22 рази за підтримки авіації

Окупанти за добу випустили по Україні 13 ракет і завдали 37 авіаударів із застосуванням 47 КАБів

НБУ планує обмежити Р2Р перекази на час війни 30-ма операціями до 100 тис. грн на місяць

Потрібно більше зусиль і рішучості світових лідерів, щоб російський терор нарешті програв - Зеленський

Рада має намір заборонити під час війни розголошення окремих відомостей із судових рішень

Кількість ворожих атак на фронті зросла до 79, окупанти авіаударами зрівнюють із землею Вовчанськ

Кількість жертв російського ракетного удару по Одесі 29 квітня збільшилася до восьми - у лікарні померла чотирирічна дівчинка

Визначених Укренерго лімітів вистачить Києву 24 травня в середньому на 76% потреб, діятимуть графіки відключень

Рада має намір дозволити банкам розкривати банківську таємницю на запити Мін'юсту і нотаріусів

Активні бойові зіткнення в районах Кліщіївки й Андріївки тривають - ОСУВ "Хортиця"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА