08:31 31.03.2018

РФ висилає українських дипломатів з тих міст, де утримуються політв'язні

2 хв читати
РФ висилає українських дипломатів з тих міст, де утримуються політв'язні

Російська Федерація висилає 13 діючих дипломатів України з міст, де відбувається більшість судилищ над українськими політв'язнями – переважно з посольства в Москві, і 5 – з консульства в Ростові, повідомила перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко.

"Росія, за традицією, діє підло і боляче. У відповідь на висилку 13 російських дипломатів, які займалися сумнівною діяльністю в Україні, вони висилають 13 наших діючих дипломатів, в основному з посольства в Москві, і 5 з нашого консульства в Ростові. Там відбувається більшість судилищ над українськими політв'язнями", – написала вона.

За її словами, родичі ув'язнених хвилюються, чи зможе тепер українське консульство повноцінно працювати, виконувати роботу із захисту українців.

"Так, навантаження і тиск на наших консулів, які залишаються працювати в Мордорі, збільшиться, але вони усвідомлюють свою відповідальність і високу місію. Вони і надалі в повному обсязі виконуватимуть свої обов'язки, домагатися доступу до в'язниць, будуть на судах", – запевнила Геращенко.

Також на її думку, в Міністерстві з питань тимчасово окупованих територій негайно має почати працювати департамент з підтримки сімей заручників і політв'язнів.

"Також я, як уповноважений президента, планую звернутися до всіх посольств Країни ЄС і G7, з проханням, щоб їхні представники в РФ відвідували всі суди над українцями і кримськими татарами – в Москві, Ростові, всюди, де відбувається цей фарс. Це буде жест солідарності з Україною, яка виступила солідарно з Британією і світом", – наголосила Геращенко

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА