07:20 06.01.2020

Конфлікт США і Ірану: Німеччина ініціює зустріч глав МЗС країн Євросоюзу

1 хв читати
Конфлікт США і Ірану: Німеччина ініціює зустріч глав МЗС країн Євросоюзу

Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас запропонував провести на наступному тижні зустріч глав МЗС країн ЄС у зв'язку із загостренням ситуації на Близькому Сході, повідомила прес-служба зовнішньополітичного відомства ФРН.

"У світлі загрозливого загострення конфлікту між США і Іраном, Європа поки відіграє важливу роль. Ми маємо в своєму розпорядженні випробувані і надійні канали діалогу з усіма сторонами, які ми повинні в повному обсязі використовувати в цій ситуації. У зв'язку з цим я запропонував (верховному представникові ЄС із закордонних справ і політики безпеки) Хосепу Боррелю перенести зустріч глав МЗС країн ЄС на цей тиждень, щоб швидко узгодити спільні дії", - заявив німецький міністр.

Також у заяві йдеться, що країни, котрі входять в міжнародну антитерористичну коаліцію, яку очолює США, повинні якомога швидше провести зустріч для узгодження подальших кроків в світлі рішення депутатів парламенту Іраку покласти край військовій присутності іноземних сил в країні.

"Після прийняття резолюції іракського парламенту ми негайно вступимо в діалог з урядом Іраку, щоб прояснити питання, як вони мають намір розвивати майбутні відносини. Ми з повагою поставимося до будь-якого рішення. Ми готові продовжувати нашу підтримку, якщо її побажають і якщо дозволить ситуація. Щоб обговорити це з нашими міжнародними партнерами, необхідно якомога швидше провести зустріч коаліції", - підкреслюється в заяві.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА