ua en ru

На Донбасі зафіксували дві колони військових вантажівок поблизу кордону з РФ

На Донбасі зафіксували дві колони військових вантажівок поблизу кордону з РФ Ілюстративне фото (dpsu.gov.ua)

На окупованій території Донбасу це вже другий випадок руху вантажівок бойовиків за цей тиждень

Поблизу неконтрольованої ділянки кордону з Російською Федерацією з українського боку безпілотник спостерігачів ОБСЄ зафіксував чергові колони військових вантажівок бойовиків. Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на повідомлення прес-центру штабу ООС.

Зазначається, що Українська сторона Спільного центру з контролю та координації (СЦКК) отримала дані звіту ОБСЄ за 13 жовтня. У звіті зазначено, що рух вантажівок зафіксовано в районі Манича.

"БПЛА СММ знову зафіксував колони військових вантажівок бойовиків, одна з яких у складі семи КамАЗів, чотирьох "Уралів", а також МТ-ЛБ на тралі, а інша - у складі двох КамАЗів (один із яких - з двохосним причепом) та двох "Уралів", - повідомили в прес-центрі.

В СЦКК заявляють, що це лише один із багатьох зафіксованих міжнародними спостерігачами фактів, що "підтверджують як безперервний рух озброєння в обидва боки контрольованої окупантами ділянки російсько-українського кордону".

На Донбасі зафіксували дві колони військових вантажівок поблизу кордону з РФ

Нагадаємо, нещодавно Посольство Сполучених Штатів в Україні закликало Росію припинити постачання летального озброєння бойовикам на Донбас. Зокрема, у посольстві прокоментували нещодавній звіт ОБСЄ із аерофотозйомкою, проведеною безпілотником, де видно, як колона вантажівок рухається із окупованої території Донбасу у бік Росії.