15:01 07.10.2020

Вашингтон вважає Росію основною загрозою кібербезпеці США

3 хв читати
Вашингтон вважає Росію основною загрозою кібербезпеці США

Міністерство внутрішньої безпеки (МВБ) США в доповіді "Оцінка національної загрози 2020" назвало Росію основною країною, що розповсюджує дезінформацію і створює загрозу кібербезпеці.

"Росія є, ймовірно, основним суб'єктом таємного впливу і постачальником дезінформації всередині країни", - йдеться в доповіді "Оцінка національної загрози 2020".

"Ми вважаємо, що головна мета Москви полягає в тому, щоб посилити своє світове становище і вплив шляхом ослаблення Америки - всередині країни і за кордоном - за допомогою зусиль із сіяння розбрату, відволікання уваги, формування громадських настроїв і підриву довіри до західних демократичних інститутів і процесів", - зазначають у міністерстві.

Згідно з доповіддю, "діяльність з іноземної експансії буде націлена на зовнішню і внутрішню політику США, міжнародні події, такі як COVID-19, а також демократичні процеси й інститути, включаючи президентські вибори 2020 року".

Крім Росії, серед країн, які представляють кіберзагрозу США, названо Китай, Іран і Північну Корею.

Зазначається, що зусилля перерахованих держав у міру наближення виборів у США будуть спрямовані на інфраструктуру, пов'язану з виборами. При цьому вони зосередяться на персональній інформації виборців, локальних мережах муніципалітетів і штатів і безпосередньо на чиновниках, пов'язаних із виборчим процесом.

"Діяльність може відбуватися протягом всього виборчого циклу 2020 року - під час передвиборних заходів, у день виборів і в поствиборчий період", - заявляє міністерство.

"Федеральний уряд, органи влади штатів, місцеві та територіальні уряди, а також приватний сектор зіткнуться із цілою низкою кіберзагроз, спрямованих на доступ до конфіденційної інформації, крадіжку грошей і примус до сплати викупу", - додає МВБ.

Міністерство попередило, що у Росії є можливість "порушити або пошкодити критично важливі інфраструктурні мережі США за допомогою кібератак" і що російські агенти майже напевно продовжуватимуть націлюватися на американську промисловість і всі рівні уряду.

"Росія, ймовірно, може здійснювати кібератаки, які призведуть до принаймні локальних наслідків на декілька годин або днів, і, ймовірно, розробляє варіанти, які спричинять важчі наслідки", - пише МВБ.

Зазначається, що Китай продовжить свою кампанію економічного шпигунства проти США і що Китай також представляє серйозну постійну загрозу для американської інфраструктури через потенційні кібератаки. За оцінками міністерства, дії Пекіна будуть націлені на виробництво, оборону, охорону здоров'я, транспорт й енергетику протягом наступного року.

За даними міністерства, можливе також використання кібератак для отримання інформації про лікування і вакцини від COVID-19. Чим, згідно з МВБ, уже займаються Росія і Китай.

"Коли американський народ прочитає цю доповідь, він буде більш обізнаний про традиційні загрози, що стоять перед батьківщиною, такі як тероризм й організована злочинність. Однак, я думаю, що вони також зрозуміють, що ми стикаємося зі значною загрозою на батьківщині з боку таких держав, як Китай, Росія і Іран", - заявив виконувач обов'язків глави міністерства Чад Вульф.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Ліси України" у 2024 р. поставлять Міноборони 28 тис. куб. метрів деревини

Майбутній скринінг українського законодавства - привід показати конкурентоспроможність українського агросектору, вважає торгпред України

Шмигаль обговорив із лідерами країн ЄС забезпечення України системами ППО

Окупанти здійснили 23 обстріли Сумської області, зафіксовано 81 вибух

Ворог наступає на покровському напрямку, але ЗС України вживають заходів щодо стабілізації

29 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Україна найближчими днями отримає перші снаряди в рамках ініціативи Чехії

Окупанти наростили інтенсивність атак майже по всій лінії фронту

Зеленський: Україна очікує на Саміті миру присутності різних держав, націй і континентів, щоб кожен міг проявити своє лідерство в захисті спільних цінностей

Зеленський і Монтенегру обговорили підготовку Саміту миру та кроки щодо наближення завершення вторгнення РФ в Україну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА