Коли депутатів позбавлять недоторканності: у Порошенка озвучили терміни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Коли депутатів позбавлять недоторканності: у Порошенка озвучили терміни

Казна та Політика
766
Верховна Рада має ухвалити закони про позбавлення депутатської недоторканності навесні 2019 року. Про це розповіла народний депутат, представник президента в парламенті Ірина Луценко.
За її словами, Комітет Ради ще не приступив до аналізу рішення Конституційного суду за депутатським і президентським законопроектами.
“Але, ймовірно, восени депутати 226 голосами попередньо схвалять цю пропозицію внести зміни до Конституції. Я думаю, що ми будемо голосувати, особисто наша фракція, і за депутатський закон, і за президентський закон – для того, щоб не “зістрибнув”, і щоб потім не говорили: ось за те не проголосували, а за те проголосували. Наша позиція – голосувати”, – сказала Луценко.
Політик пояснила, що, згідно з процедурою, після схвалення Радою змін до Конституції, за законопроекти будуть голосувати на наступній сесії – навесні 2019 року.
“Ми будемо голосувати за зняття депутатської недоторканності. Тоді залишиться півроку до виборів Верховної Ради. Я думаю, що всі знайдуть ці голоси”, – підкреслила вона.
Нагадаємо, в Раду подано два законопроекти – президентський і депутатський. 7 червня стало відомо, що Конституційний суд дав офіційний висновок щодо скасування депутатської недоторканності – був схвалений депутатський законопроект.

Довідка Finance.ua

  • 20 червня КС схвалив скасування депутатської недоторканності за президентським законопроектом. Тепер і президентський, і депутатський законопроекти про скасування недоторканності нардепів можуть бути розглянуті парламентом.
  • У жовтні минулого року Рада запустила процес зняття недоторканності, підтримавши обидва документи. Пропонується виключити зі статті 80 Конституції України положення, яким народним депутатам України гарантується депутатська недоторканність.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас