11:04 03.08.2018

Денісова пропонує обміняти засудженого громадянина РФ Седікова на одного з українців, засуджених у Росії

3 хв читати
Денісова пропонує обміняти засудженого громадянина РФ Седікова на одного з українців, засуджених у Росії

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила, що засуджений в Україні громадянин РФ Олексій Седіков, який відбуває покарання в Бучанській виправній колонії, просить перевести його до РФ. Український омбудсмен пропонує розглянути можливість його обміну на одного з громадян України, які перебувають у російських в'язницях і потребують медичної допомоги.

"2 серпня мені надійшов лист від ... Седікова О.С., адресований президенту Російської Федерації Путіну В.В., у якому він просить перевести його до Російської Федерації... Прошу розглянути можливість обміну громадянина Російської Федерації Седікова О.С. на одного з громадян України, який перебуває в пенітенціарній установі Російської Федерації та потребує надання кваліфікованої медичної допомоги з залученням фахівців", - ідеться в листах Л.Денісової на ім'я російського омбудсмена Тетяни Москалькової та радника президента РФ, голови Ради при президенті РФ з розвитку громадянського суспільства і прав людини Михайла Федотова.

У листі, фотокопію якого оприлюднено на сторінці у Facebook, український омбудсмен зазначила, що в пенітенціарних установах в РФ наразі утримуються громадяни України Олег Сенцов, Володимир Балух та Станіслав Клих, які оголосили голодування і тривалий час не вживають їжі, що негативно впливає на стан їхнього здоров'я. Крім того, в пенітенціарній установі РФ перебуває Олександр Кольченко, стан здоров'я якого погіршився.

Л.Денісова нагадала, що 31 липня відвідала в Бучанській виправній колонії №85 громадянина РФ О.Седікова, засудженого до 11 років позбавлення волі за тероризм.

"Під час особистої зустрічі Седіков О.С. зі скаргами на умови утримання і надання йому медичної допомоги не звертався. Водночас за медичними показаннями Седіков О.С. потребує невідкладного оперативного втручання з огляду на травми правого стегна... Однак у лікувальному закладі при виправній колонії немає можливості проведення складного оперативного втручання, а в бюджеті пенітенціарної установи не передбачено коштів для оплати операцій в закладі охорони здоров'я", - наголошується в листі омбудсмена.

У коментарі до цього документа Л.Денісова пояснила, що О.Седіков у заяві на ім'я президента РФ просить повернути його на територію Росії шляхом обміну на одного з українських політв'язнів.

"Цього листа було направлено до МЗС України, щоб вони дипломатичною поштою відправили його в адміністрацію президента РФ. Також я звернулася до Ірини Геращенко - представника України в гуманітарній підгрупі ТКГ з урегулювання ситуації на Донбасі, до МЗС України, до уповноваженого з прав людини РФ Тетяни Москалькової та до радника президента РФ, голови Ради при президентові РФ з розвитку громадянського суспільства і прав людини Михайла Федотова щодо сприяння можливості гуманітарного обміну "один на один". На Сенцова, Балуха, Клиха або Кольченка, яким, як і Седікову, потрібна медична допомога", - зазначила уповноважений Верховної Ради з прав людини.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко закликав німецьких депутатів до нового формату підтримки України

Кулеба: Оточення Путіна посилає фальшиві сигнали про нібито готовність до припинення вогню, щоб зірвати Саміт миру

Порошенко везе на фронт 2 тисячі денних та нічних FPV-дронів і "Мавіків"

Нетаньягу заявив, що намір Іспанії, Ірландії та Норвегії визнати Палестину надихне ворогів Ізраїлю

Бельгія, яка головує в Євросоюзі, має намір до кінця червня розпочати переговори про вступ Молдови та України до ЄС

Ізраїль відкликає своїх послів із Норвегії та Ірландії для термінових консультацій через рішення визнати Палестину державою

Геращенко має намір звернутися до Мецоли у зв'язку з проявом сексизму з боку спікера Ради

Участь Індії в Саміті миру може спонукати Китай також узяти в ньому участь - нардеп

Президент Румунії візьме участь у Саміті миру у Швейцарії - Зеленський

У ЄС погодили план із використання доходів від заморожених активів РФ для допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА