19:03 21.11.2018

Настрій співробітників Facebook погіршується, частка впевнених у перспективах компанії впала

2 хв читати
Настрій співробітників Facebook погіршується, частка впевнених у перспективах компанії впала

Складнощі, з якими зіткнулася Facebook Inc. за останній рік, негативно позначаються на бойовому дусі співробітників - низка індикаторів настрою всередині компанії різко знизилася, пише газета The Wall Street Journal з посиланням на обізнані джерела.

Так, останнє опитування співробітників, в якому брали участь близько 29 тис. осіб, виявило, що лише 52% з них з оптимізмом оцінюють перспективи Facebook. Роком раніше ця частка становила 84%.

Відсоток тих, хто вважає, що Facebook робить світ кращим, скоротився до 53% з 72% минулого року.

Погіршення настрою співробітників компанії особливо помітно, оскільки в минулому вони досить гнучко реагували на складні моменти, в тому числі на критику поширення фейкових повідомлень у соцмережі в період президентських виборів у США в 2016 році.

Цього разу ситуація виглядає по-іншому, це пов'язано з безперервними дебатами щодо ролі Facebook у тих чи інших спорах і з численними претензіями до керівництва компанії. Крім того, на настрій співробітників негативно впливає і падіння ціни акцій Facebook, з огляду на те, що фондові опціони є значною частиною одержуваної ними винагороди.

Facebook проводить опитування співробітників двічі на рік - у квітні і жовтні, щоб оцінити, наскільки вони вірять у місію компанії, а також упевнені в її позитивному глобальному впливі, відзначають джерела. Крім того, в Facebook прагнуть оцінити задоволеність співробітників їх керівниками і балансом роботи і особистого життя.

Усього в опитувальник Facebook входить 30 питань.

Співробітники компанії в середньому хотіли б зберегти свою роботу ще на 3,9 року (4,3 року роком раніше), при цьому близько 12% заявили про намір залишитися в компанії терміном менше одного року.

Серед побоювань, висловлених співробітниками Facebook, фокусування уваги керівництва на зростанні компанії, недолік інновацій і акцент на розвиток основної платформи - соцмережі Facebook, якій віддається перевага перед іншими платформами - Instagram, WhatsApp та іншими.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА