13:15 18.02.2019

Вартість опалення для киян у січні в середньому збільшилася на 40%

2 хв читати

 Рахунки за централізоване опалення, які кияни отримали за січень 2019 року, в середньому зросли на 40%, у деяких випадках зростання сягнуло 60%, повідомила прес-служба КП "Київтеплоенерго".

Коментуючи значну зміну вартості теплоенергії, у відомстві зазначили, що, окрім підвищення тарифів (на 22%) на послуги централізованого опалення і гарячого водопостачання, яке набуло чинності з 1 січня 2019 року, на нього також вплинула низька середньомісячна температура.

"Температура в січні була на 2 градуси нижча (-4,5ºС), ніж середньомісячна температура за грудень минулого року, а це основний чинник, який впливає на обсяги споживання теплоенергії, для забезпечення комфортної температури в житлових приміщеннях із дотриманням норм. Крім того, з січня 2019 року почав діяти новий тариф. У результаті ці два фактори стали причиною збільшення нарахувань у платіжках за опалення", - наводить прес-служба КП слова директора СП "Енергозбут" Костянтина Лопатіна.

Він наголосив, що нарахування плати за опалення споживачам, що проживають у будинках, де встановлено лічильник теплоенергії, здійснюється пропорційно площі кожного окремого приміщення в житловому будинку. Водночас у будинках, де з якихось причин лічильник перебуває в неробочому стані, нарахування здійснюється відповідно до фактичних обсягів споживання за минулий опалювальний сезон. У будинках, де немає вузлів обліку, плату розраховують відповідно до норм споживання.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів постановою №867 від 19 жовтня 2018 року продовжив спецзобов'язання "Нафтогазу" продавати природний газ для населення, релігійних організацій і виробників теплової енергії до 1 травня 2020 року. Уряд також переглянув формулу розрахунку ціни для продажу газу за PSO, підвищивши її на 22,9% - до 8,55 тис. грн за 1 тис. куб. м (із ПДВ і витратами на транспортування і постачання).

Відповідно до цього Національна комісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг у грудні минулого року затвердила підвищення тарифів 26 виробників теплоенергії (ТКЕ) на опалення для населення і в такий спосіб привела їх у відповідність до підвищеної урядом із 1 листопада ціни на газ.

Перегляд регулятором тарифів на опалення з урахуванням нової ціни на газ був однією з обов'язкових умов Міжнародного валютного фонду (МВФ) для винесення нової програми stand by на затвердження ради директорів МВФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЄБРР акумулює EUR300 млн для підтримки енергетичного сектору України, зокрема створення маневрової генерації

Протести фермерів на українсько-польському кордоні - частина європейського руху напередодні виборів до Європарламенту - Мінагрополітики

"Укренерго" на четвер знову встановило ліміти споживання е/е для кожного регіону на всю добу

Під аварійні відключення через перевищення лімітів у вівторок потрапили 15 областей і Київ - "Укренерго"

Україна потребує плану зовнішнього фінансування до 2027 року - Мінфін і Мінекономіки

"Біосфера" продала потужності з виробництва підгузків, прогнозуючи скорочення народжуваності в Україні

НБУ пов'язує зростання чистого попиту на безготівкову валюту в травні на 41% зі збільшенням видатків бюджету

Мінфін України запустив інтерактивний сайт матриці реформ

Засновники індустріальних парків отримають безповоротні кошти на будівництво інженерно-транспортної інфраструктури - Шмигаль

Уряд спростив імпорт деяких товарів для виготовлення спецтранспорту українськими підприємствами

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА