15:28 22.01.2021

Бізнес Трампа значно скоротив виручку у 2020 році і стикається з ризиками після захоплення Капітолію

3 хв читати
Бізнес Трампа значно скоротив виручку у 2020 році і стикається з ризиками після захоплення Капітолію

Компанія колишнього президента США Дональда Трампа Trump Organization, якій належать готелі, гольф-клуби та комерційна нерухомість, минулого року зафіксувала падіння виручки через спалах COVID-19, пише The Wall Street Journal.

За даними Управління державної етики (Office of Government Ethics, OGE) США, виручка деяких об'єктів нерухомості, що належать компанії, впала майже на 40%, у той час як більш високоприбуткові об'єкти зафіксували ще більше зниження показника.

Проблеми Trump Organization, ймовірно, посиляться у найближчі місяці, зазначає WSJ. Деякі партнери та клієнти компанії заявили, що розірвуть зв'язки із колишнім президентом США після заворушень у Капітолії.

Син Дональда Трампа Ерік Трамп, який управляє Trump Organization із моменту вступу його батька на посаду президента, заявив у четвер про хороше фінансове становище сімейного бізнесу.

"У нього (Дональда Трампа - ІФ), можливо, один із найвідоміших брендів у світі. Можливості для такої людини не мають меж", - сказав Ерік Трамп.

Водночас дані за 2020 рік і початок 2021 року свідчать про падіння бізнесу основних об'єктів нерухомості Trump Organization. Виручка готелю Trump International Hotel у Вашингтоні (округ Колумбія) рухнула до приблизно $15 млн із понад $40 млн у 2019 році. Гольф-клуб Trump National Doral у Маямі зафіксував виручку на рівні майже $44 млн, що більше ніж на 40% нижче порівняно з 2019 роком.

Загалом виручка бізнесу Трампа становить за звітний період $278 млн порівняно з $446 млн у 2019 році.

Ерік Трамп пояснив падіння виручки деяких об'єктів карантинними заходами, які негативно відбилися на поїздках і вдарили по власниках готелів у США. Він зазначив, що компанія почала знижувати витрати пропорційно скороченню виручки вже на самому початку пандемії. При цьому, за словами сина Дональда Трампа, гольф-клуби показали хороші результати, оскільки клієнти в умовах пандемії вибирали відпочинок на відкритому повітрі.

Ерік Трамп також заявив, що Trump Organization була прибутковою у 2020 році, проте він відмовився розкривати деталі.

Крім падіння виручки, Trump Organization стикається зі значним борговим навантаженням. У найближчі декілька років компанії належить погасити борг обсягом понад $400 млн, а рефінансування боргу може викликати труднощі, оскільки давні кредитори бізнесу, включаючи Deutsche Bank AG, намагаються дистанціюватися від колишнього американського президента.

Однак, за словами Еріка Трампа, боргове навантаження компанії незначне порівняно з її активами.

Незважаючи на зниження бізнесу Trump Organization загалом, деякі об'єкти змогли збільшити виручку. Виручка курорту Мар-а-Лаго у Флориді, зокрема, зросла на 13% і перевищила $24 млн.

Останні дані не повністю відображають наслідки заворушень у Капітолії 6 січня. Деякі юридичні фірми згодом розірвали відносини з Trump Organization. У четвер Morgan, Lewis & Bockius, яка захищала інтереси компанії у зв'язку з кримінальним розслідуванням влади Нью-Йорка, оголосила про припинення роботи з Trump Organization. Юрфірма не назвала причин цього рішення.

Професійна асоціація гольфістів США (PGA) заявила, що розриває контракт на проведення чемпіонату 2022 року на полях для гольфу в Нью-Джерсі, які належать Трампу. Влада Нью-Йорку повідомила про розрив угод із компаніями Трампа. Trump Organization обвинуватила PGA у порушенні контракту і зазначила, що оскаржуватиме рішення влади Нью-Йорка.

Ще більшою загрозою для бізнесу Трампа може стати відмова компаній від оренди комерційної нерухомості у Нью-Йорку та Сан-Франциско. Організація гьорлскаутів агломерації Нью-Йорка заявила, що розглядає можливість відмови від оренди офісу в хмарочосі Трампа на Волл-стріт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війна знищила близько 30% потенціалу українського агросектору, 20% сільгоспземель - під окупацією - Мінагрополітики

Дефіцит електроенергії зберігається більшу частину доби понеділка - "Укренерго"

Гендиректор Федерації роботодавців: На кожному нашому підприємстві - близько 10% мобілізованих співробітників

Міністри фінансів G7 обіцяють домагатися дотримання стелі цін на нафту з РФ

"Укренерго" не застосовуватиме обмеження споживання е/е в неділю

ЄБРР з партнерами з України шукають найкращий шлях допомогти їй вижити наступної зими

Ціни промвиробників в Україні у квітні 2024 р. зросли на 3,3%

Сенс Банк планує обмежити Р2Р до 200 переказів на 1 млн грн/міс.

Уряд схвалив законопроєкт про механізми врегулювання боргової проблеми на ринку е/е

G7 визначить найефективніший варіант використання доходів від активів РФ, вважає глава Мінфіну Франції

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА