12:46 26.12.2018

Парафія УПЦ (МП) з села в Хмельницькій області перейшла до ПЦУ

2 хв читати
Парафія УПЦ (МП) з села в Хмельницькій області перейшла до ПЦУ

 Свято-Миколаївська парафія (Українська православна церква (Московського патріархату) в с.Доброгорща Хмельницького району Хмельницької області виявила бажання перейти до Православної церкви України (ПЦУ).

"Маємо велику радість прийняти братів і сестер Свято-Миколаївської парафії с.Доброгорща Хмельницького району (Російська православна церква в Україні) на чолі з настоятелем, священиком Олександром Булановим у Хмельницькій єпархії Православної церкви України", - написав митрополит Хмельницький і Кам'янець-Подільський Антоній (Махота) з новоствореної ПЦУ на своїй сторінці у Facebook.

Він також опублікував фотокопію листа з проханням вірян.

Як повідомлялося, Верховна Рада 20 грудня ухвалила в цілому закон, що зобов'язує УПЦ (МП) у своїй назві вказати приналежність до РПЦ. Відповідний законопроект №5309 за основу і в цілому підтримали 240 народних депутатів.

Документ передбачає, що релігійна організація, що входить до структури релігійної організації з центром у державі, що вчинила військову агресію проти України і тимчасово окупованої її територію, зобов'язана в назві відображати належність до такої релігійної організації за межами країни. Така релігійна організація в Україні буде зобов'язана в своєму статутному назві повністю вказувати назву тієї організації, частиною якої вона є, і центр якої розташований за межами України, з допустимим додаванням слів "в Україні".

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій того ж дня підписав закон і направив його на підпис президента.

22 грудня президент України Петро Порошенко підписав цей закон.

26 грудня на сайті Верховної Ради в історії проходження законопроекту з'явилася вказівка, що документ "повернуто з підписом від президента".

Закон вступає в силу з моменту його публікації. Після вступу в силу закону центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику в сфері релігії, має провести релігієзнавчу експертизу зареєстрованих статутів релігійних організацій. Якщо будуть встановлені обставини, що регулюються цим законом, цей держорган зобов'язаний через офіційне видання "Урядовий кур'єр" проінформувати про них відповідну релігійну організацію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА