День фінансів, 22 листопада: підпис голови, більше відповідальності за нетверезе водіння, нагадування від Розенка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 22 листопада: підпис голови, більше відповідальності за нетверезе водіння, нагадування від Розенка

484
Четвер, 22 листопада. Сподіваємося, ви і раніше не сідали нетверезим за кермо. Якщо ж помиляємося – для вас невтішні новини:
Нетверезий за кермом – відповідай. Верховна Рада посилила відповідальність за водіння в нетверезому стані. Тепер за водіння в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння передбачено штраф від 17 тис. грн до 34 тис. грн. з позбавленням прав до 3 років. Якщо дії вчиняються повторно, то штраф – 51 тис. грн. з позбавленням прав від 2 до 3 років.
Підпис Парубія. Голова ВР Андрій Парубій підписав законопроект, який передбачає зниження акцизу на легкові авто та про посилення контролю за переміщенням автомобілів, зареєстрованих в інших державах. Нагадаємо, згідно із законопроектом, базові ставки акцизного податку: 50 євро для авто на бензинових двигунах з об’ємом до 3 тис. см куб., для авто з великим об’ємом двигуна – 100 євро. Для дизельних двигунів до 3,5 тис. куб. см – 75 євро і 150 євро – для авто на більш потужних двигунах.
Нагадують про підвищення. З 1 грудня цього року прожитковий мінімум і мінімальний розмір пенсій зросте до 1497 гривень. Також Розенко сьогодні повідомив, що з 1 січня 2019 року буде чергове підвищення пенсій військовим пенсіонерам. 1 березня 2019 року буде проведено осучаснення пенсій для 10 мільйонів пенсіонерів. Виплати зростуть приблизно на 12-17%.
Довідки онлайн. Супрун обіцяє українцям довідки та рецепти онлайн. До кінця 2019 року в електронному вигляді можна буде укласти декларацію з лікарем, отримувати електронні рецепти, електронні лікарняні, електронні довідки, а також вести електронну історію хвороби.
Укрпошта та відділення в селах. ПАТ “Укрпошта” пообіцяло зберегти мережу сільських відділень. Про це заявив Президент України Петро Порошенко. У держбюджеті на наступний рік передбачено 500 млн грн на доставку пенсій. Але, за словами Президента, ці гроші вирішують проблему на певний час.
Безвізовий режим з Таїландом. Наразі ще візовий Петро Порошенко привітав запровадження Таїландом безвізового режиму для українських громадян, які відтепер зможуть вільно відвідувати країну з туристичною метою на строк 30 діб. Але посольство поки що не повідомляє точну дату запровадження, а просить стежити за новинами на його сторінці у Facebook.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас