11:12 10.04.2020

Підтримую будь-які аргументи та креативні ідеї, що сприятимуть припиненню агресії РФ проти України та деокупації Криму, - Кулеба

2 хв читати
Підтримую будь-які аргументи та креативні ідеї, що сприятимуть припиненню агресії РФ проти України та деокупації Криму, - Кулеба

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявляє, що підтримує будь-які аргументи та креативні ідеї, які сприятимуть припиненню агресії РФ проти України та деокупації Донбасу та Криму, коментуючи заяву трьох екс-послів США в Україні, які через коронавірус запропонували скасувати міжнародні санкції проти Росії, якщо вона виведе війська з України.

"Тобто їхній (послів - ІФ) меседж у тому, що якщо Росія справді хоче вийти з України та шукає для цього якийсь оптимальний момент і формат, то ось він настав, і коронавірус, який потребує мобілізації всіх ресурсів Росії для захисту її власного населення, є непоганим моментом для того, щоб здійснити вихід з України та припинити російську агресію. Саме в цьому є елемент новизни цієї статті. Я, безумовно, підтримую будь-які аргументи, будь-які креативні ідеї, що сприятимуть припиненню агресії проти нашої держави та деокупації Донбасу та Криму. Тому ми уважно стежимо за всіма ініціативами й аналізуємо їх щодо реалістичності у сфері реальної політики", - сказав він на онлайн-брифінгу в п'ятницю, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Украна".

Як повідомлялося, екс-посли США в Україні Вільям Тейлор, Стівен Пайфер і Джон Гербст у спільній статті заявили, щоб США та їхні союзники запропонували скасувати міжнародні санкції проти Росії, якщо президент РФ Володимир Путін виведе війська з України.

"Оскільки поширення коронавірусу і падіння цін на нафту дедалі більше позначається на Кремлі, США та їхні союзники мають запропонувати скасувати міжнародні санкції проти Росії, якщо Путін завершить свої військові вторгнення в Україну. Президент Трамп і Конгрес можуть просувати інтереси Америки та світу сміливим кроком, що сприятиме припиненню цієї війни. Адміністрація Трампа і Конгрес мають скористатися цією слушною нагодою", - написали дипломати у спільній статті, розміщеній на сайті National Public Radio в понеділок.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна визнає і Ізраїль, і Палестину - Зеленський

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Стефанчук: Згідно з Конституцією Зеленський буде президентом до вступу на посаду новообраного президента

Рада ЄС оголосила пріоритети Євросоюзу у сфері безпеки й оборони, серед головних цілей – підтримка України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА