RU
 

Уганда перемогла лихоманку Ебола

Корреспондент.net,  7 липня 2019, 05:26
0
235
Уганда перемогла лихоманку Ебола
Уганда здолала спалах лихоманки Ебола

Спалах Еболи в Уганді було зафіксовано 11 червня. На сьогоднішній день хворих у країні немає.

 
В Уганді заявили про подолання спалаху лихоманки Ебола в західному окрузі Касесе, йдеться в повідомленні Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ).
 
"Усі люди, які контактували з підтвердженими випадками, завершили обов'язковий 21-денний термін спостереження без розвитку будь-яких ознак або симптомів захворювання. Зараз ніхто не знаходиться на періодичній перевірці. Це означає, що передача Еболи в районі Касесе була ефективно перервана механізмом реагування на хворобу", - повідомили у ВООЗ.
 
Зазначається, що Уганда знаходиться в стані підвищеної готовності з урахуванням дедалі більшої кількості підтверджених випадків захворювання в Демократичній Республіці Конго (ДРК). Усім, хто приїжджає в країну, рекомендується дотримуватися належних заходів профілактики.
 
Спалах Еболи в Уганді було підтверджено 11 червня після того, як обстеження дитини, яка повернулася з поїздки в сусідню ДРК, дало позитивний результат на хворобу.
 
З моменту спалаху було підтверджено три випадки захворювання, що закінчилися летальним результатом.
 
 
Нагадаємо, 1 серпня МОЗ ДРК оголосило про новий спалах лихоманки Ебола в країні - десятий з 1976 року. Під час попереднього спалаху, про перемогу над яким заявили наприкінці липня 2018 року, загинули 33 людини.
 
Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet.
 
 
ТЕГИ: заболеваниеУганда
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі