09:02 09.11.2019

Американський мільярдер і екс-мер Нью-Йорка Блумберг зареєструвався кандидатом в президенти США від Демпартії

2 хв читати
Американський мільярдер і екс-мер Нью-Йорка Блумберг зареєструвався кандидатом в президенти США від Демпартії

Колишній мер Нью-Йорка 77-річний мільярдер Майкл Блумберг подав у п'ятницю, 9 листопада, документи на реєстрацію як кандидат від Демократичної партії США на первинних виборах в штаті Алабама, повідомляється на сайті представництва Демпартії в Алабамі.

Первинні вибори в Алабамі призначені на 3 березня 2020 року. На них будуть обрані 52 делегати на Національний з'їзд Демократичної партії, на якому буде названо ім'я суперника Дональда Трампа на президентських виборах.

Блумберг з 2002 до 2013 року обіймав посаду мера Нью-Йорка. Він також відомий як філантроп і засновник однойменного агентства фінансових новин Bloomberg. Мільярдер вважається одним з найбагатших людей США. Згідно з останніми оцінками журналу Forbes, його статки перевищують 52 млрд доларів.

Раніше Блумберг виключав можливість участі в передвиборчій кампанії, однак, як зазначає видання AP, протягом останніх декількох тижнів він провів консультації з відомими функціонерами Демократичної партії, в ході яких були озвучені побоювання щодо стійкості популярності нинішнього лідера передвиборчої гонки серед демократів - колишнього віце-президента США Джо Байдена.

"Якщо Блумберг вступить в передвиборчу гонку, то це вплине на інших претендентів на висунення кандидатом на пост президента від Демпартії усього за три місяці до офіційного початку передвиборчої кампанії", - зазначає агентство АP. Рішення Блумберга подати документи на реєстрацію кандидатом на первинних виборах саме в Алабамі пов'язане з тим, що в цьому штаті 8 листопада закінчується прийом документів від учасників передвиборчої гонки.

За даними газети The New York Times, помічники Блумберга наступного тижня можуть подати документи на реєстрацію його кандидатом на первинних виборах в штатах Нью-Гемпшир і Арканзас.

Зараз в боротьбі за висунення кандидатом від Демократичної партії на пост президента США на виборах 2020 беруть участь колишній віце-президент США Джозеф Байден, сенатор від штату Вермонт Берні Сандерс, сенатор від Массачусетса Елізабет Воррен, сенатор від штату Нью-Джерсі Корі Букер, сенатор від Каліфорнії Камала Харріс, мер міста Саут-Бенд (штат Індіана) Піт Буттеджадж, бізнесмен Ендрю Янг, мільярдер Том Стеєр, сенатор від штату Міннесота Емі Клобушар і член Палати представників від штату Гаваї Тулса Хаббард.

Старт передвиборчої кампанії в США буде дано через 12 тижнів - 3 лютого - в штаті Айова. Ім'я суперника Дональда Трампа в боротьбі за пост президента стане відомим на національному з'їзді Демократичної партії, який відбудеться 13-16 липня 2020 в Мілуокі (штат Вісконсін). Республіканці проведуть свій передвиборчий з'їзд з 24 до 27 серпня 2020 в місті Шарлотт (штат Північна Кароліна).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський провів першу в дипломатичній історії України зустріч із президентом держави Тимор-Лешті

Олена Зеленська разом з естонською делегацією відвідали прийомну родину, для якої побудували дім

Війська РФ за день здійснили п'ять артобстрілів і три удари БПЛА по Нікопольському району, пошкоджено підприємство і ЛЕП

У Харкові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожого ракетного удару в ніч на 31 травня - Терехов

Сили оборони тримають під контролем 70% Вовчанська, у місті тривають бої - ОСУВ "Хортиця"

Окупанти нарощують темпи атак на сіверському та курахівському напрямках - Генштаб ЗСУ

Унаслідок ДТП на харківській окружній дві людини загинули, одну госпіталізовано у важкому стані - поліція

Кількість жертв ворожого ракетного удару по Харкову, завданого 31 травня, зросла до дев’яти - прокуратура

Україна зацікавлена в розвитку відносин з Асоціацією держав Південно-Східної Азії - зустріч Зеленського з президентом Індонезії

ДніпроГЕС у критичному стані, над відновленням руху працюють відповідні служби - голова ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА