12:30 07.07.2018

СБУ перешкодила жителю Харківщини вивезти до РФ запчастини до авіадвигунів

1 хв читати
СБУ перешкодила жителю Харківщини вивезти до РФ запчастини до авіадвигунів

Співробітники Служби безпеки України в Харківській області запобігли факту незаконного вивезення до Росії товарів, які підлягають державному експортному контролю, - запчастин до авіаційних двигунів.

Як повідомив у суботу прес-центр СБУ, правоохоронці встановили, що житель Харківської області намагався нелегально вивезти до країни-агресор запасні частини до авіаційних двигунів, що використовуються в російській військовій і пасажирської авіації.

Співробітники спецслужби затримали зловмисника в одному з пунктів пропуску через державний кордон. При огляді особистих речей у нього виявили приховані від митного огляду військові запчастини.

Зареєстровано кримінальне провадження за ч. 1 ст. 333 (незаконне вивезення за межі України сировини, матеріалів, обладнання, технологій для створення зброї, а також військової та спеціальної техніки) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про оголошення зловмисникові підозри в скоєнні злочину.

У прес-центрі СБУ нагадали, що військово-технічне співробітництво України з РФ припинено з серпня 2014 року відповідно до указу президента України і рішенням Ради національної безпеки і оборони України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА