Україна може замінити Канаду в постачанні пшениці до Саудівської Аравії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна може замінити Канаду в постачанні пшениці до Саудівської Аравії

Аграрний ринок
383
Саудівська Аравія планує заморозити відносини з Канадою у сфері торгівлі через конфлікт, що може надати Україні можливість відновити експорт пшениці вже в цьому сезоні.
Після того, як міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд привернула увагу до порушень прав людини в Саудівській Аравії, почалося протистояння між двома країнами.
Саудівська Аравія засудила цю заяву і вислала з країни посла Канади і відкликала свого. Також припинила авіасполучення з Торонто державна авіалінія, а тисячам студентів у Канаді було наказано залишити цю країну.
В королівстві повідомили, що планують заморозити відносини в сфері торгівлі між двома країнами. Державне агенство Саудівської Аравії надало вказівки експортерам зерна відмовитися від закупівлі пшениці та ячменю у Канади через міжнародні тендери.
Разом з тим, аналітики вважають, що ця ситуація може посприяти Україні відновити експорт зернових в Саудівську Аравію вже в цьому році.
Україна є основним експортером ячменю в Саудівську Аравію, але пшеницю не продавала до цієї країни з 2016 року.
Аналітик APK-inform заявив, що “в нинішній ситуації цей ринок може стати багатообіцяючим для українських експортерів зерна”.
АПК-Inform вважає, що таке рішення держагенства Саудівської Аравії щодо закупівлі може дозволити Україні відновити експорт пшениці в королівство.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас