20:17 03.05.2019

Радник Зеленського Данилюк обговорив посилення енергетичної незалежності України з міністром енергетики США Перрі

1 хв читати
Радник Зеленського Данилюк обговорив посилення енергетичної незалежності України з міністром енергетики США Перрі

Радник новообраного президента України Володимира Зеленського, екс-міністр фінансів Олександр Данилюк під час зустрічі з міністром енергетики США Ріком Перрі обговорив співпрацю в газовій сфері і ядерній енергетиці, повідомляє в п'ятницю прес-служба В.Зеленського.

В оприлюдненій інформації зазначається, що зустріч відбулася в рамках форуму ЄС-США з питань енергетичної безпеки в Брюсселі 2 травня. На зустрічі також були присутні посол США в ЄС Гордон Сондланд, представники Міністерства енергетики США, радник В.Зеленського Руслан Рябошапка, посол України в Бельгії, представник України при ЄС Микола Точицький.

"Україні та Європі важлива роль Сполучених Штатів у диверсифікації поставок енергоресурсів. Це знижує політичні ризики і здешевлює енергоресурси для споживачів", - сказав О.Данилюк.

Під час зустрічі мова йшла про залучення інвестицій у збільшення видобутку природного газу в Україні, можливі шляхи поставки американського скрапленого природного газу, а також реформування ринку газу в Україні, включаючи НАК "Нафтогаз України".

Крім цього, учасники зустрічі обговорили співробітництво в сфері ядерної енергетики, зокрема підвищення надійності і ефективності діючих ядерних блоків, а також розвиток напряму розробки і будівництва малих модульних реакторів.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Вибори до Європарламенту показали, що російській пропаганді треба жорстко протидіяти - Юрчишин

Віталій Кличко привітав Європейську народну партію, частиною якої є партія УДАР, з перемогою на виборах до Європарламенту

Кондратюк: Сподіваюся, Європарламент продовжить підтримувати Україну

Збільшення представників праворадикальних сил у Європарламенті є великим викликом для України - Климпуш-Цинцадзе

Макрон розпустив парламент Франції

Порошенко відреагував на провокацію проти Девіда Кемерона: спланована операція російських спецслужб, щоб підірвати підтримку України

Зеленський: Важливо, щоб лідери з великим політичним впливом допомагали залучати до Саміту миру інших лідерів, які все ще балансують між Україною та Росією

Київ пропонує європейські варіанти змін до розподілу повноважень між державною та місцевою владами - заступник мера

Більшість українців продовжує довіряти Зеленському як чинному президенту - КМІС

Глобальний саміт миру може мати продовження в парламентському вимірі - Стефанчук

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА