07:52 16.07.2020

США розглядають дії стостовно TikTok і WeChat найближчими тижнями

1 хв читати
США розглядають дії стостовно TikTok і WeChat найближчими тижнями

Глава апарату Білого дому Марк Медоуз заявив, що адміністрація розглядає низку дій щодо китайських застосунків TikTok, WeChat та інших, які можуть бути зроблені вже в найближчі тижні.

"Є низка чиновників адміністрації, які розглядають ризик для національної безпеки, пов'язаний з TikTok, WeChat і іншими додатками, які потенційно можуть підірвати національну, особливо щодо збору інформації про американських громадян іноземним противником", - сказав Медоуз журналістам.

"Я не думаю, що є якийсь встановлений термін для дій, але я думаю, що ми дивимося на тижні, а не на місяці", - додав він.

Американські законодавці висловили заклопотаність питаннями національної безпеки в зв'язку з обробкою даних користувачів TikTok, заявивши, що китайські закони вимагають від усіх вітчизняних компаній "підтримувати і співпрацювати з розвідкою, контрольованою Китайською комуністичною партією".

Раніше про намір закрити TikTok у США заявив держсекретар Майк Помпео.

TikTok - соціальна мережа, яка дозволяє знімати музичні відео, вести прямі ефіри і обмінюватися повідомленнями. Платформа вже стала лідером на китайському ринку і користується популярністю у багатьох країнах світу, зокрема в США.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уряд Латвії погодив кандидатуру Домбровскіса на посаду єврокомісара

Порошенко і Кличко привітали Європейську народну партію з перемогою на виборах до Європарламенту

Порошенко привітав Європейську народну партію з перемогою на виборах до Європарламенту

Вибори до Європарламенту показали, що російській пропаганді треба жорстко протидіяти - Юрчишин

Віталій Кличко привітав Європейську народну партію, частиною якої є партія УДАР, з перемогою на виборах до Європарламенту

Кондратюк: Сподіваюся, Європарламент продовжить підтримувати Україну

Збільшення представників праворадикальних сил у Європарламенті є великим викликом для України - Климпуш-Цинцадзе

Макрон розпустив парламент Франції

Порошенко відреагував на провокацію проти Девіда Кемерона: спланована операція російських спецслужб, щоб підірвати підтримку України

Зеленський: Важливо, щоб лідери з великим політичним впливом допомагали залучати до Саміту миру інших лідерів, які все ще балансують між Україною та Росією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА