16:26 09.07.2018

Постраждалі в Еймсбері контактували зі значною кількістю нервово-паралітичної речовини "Новачок", заявляють у Скотланд-Ярді

2 хв читати

 Представник контртерористичного підрозділу Скотланд-Ярду Ніл Басу заявив у понеділок, що померла Дон Стерджесс і Чарлі Роулі, який перебуває у критичному стані, мабуть, взаємодіяли зі значною кількістю нервово-паралітичної речовини "Новачок".

"Їхня реакція (на вплив "Новачка" - ІФ) була такою серйозною, що призвела до смерті Дон і до критичного стану Чарлі. Це означає, що вони дістали високу дозу, і наша гіпотеза полягає в тому, що вони чіпали руками ємність (з речовиною - ІФ), яку ми наразі шукаємо", - сказав він.

Він зазначив, що знахідка контейнера з "Новачком" є пріоритетом слідчих. За його словами, поліція не зніматиме оточення з низки місць іще протягом "тривалого часу".

Н.Басу також назвав "шокуючою і надзвичайно жахливою" смерть Д.Стерджесс.

Водночас він заявив, що поліція поки що не може визначити, чи є зв'язок між наявністю "Новачка" в Еймсбері й отруєнням у Солсбері Сергія та Юлії Скрипалів.

Раніше в Скотланд-Ярді повідомили, що Д.Стерджесс, постраждала від нервово-паралітичної речовини в Еймсбері, померла у лікарні. Поліція, отримавши цю інформацію, кваліфікувала подію як вбивство і відкрила відповідне розслідування.

За версією британського слідства, у березні цього року в Солсбері, розташованому поблизу Еймсбері, отруїлися Сергій та Юлія Скрипалі. Британська сторона стверджує, що вони постраждали від речовини "Новачок", причому відповідальність за інцидент покладає на Росію.

У Москві заперечують свою причетність до подій у Солсбері. Британські слідчі вважають, що раніше у липні в Еймсбері двоє підданих Сполученого Королівства також отруїлися "Новачком".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Астронавт Аполлона-8 Вільям Андерс загинув в авіакатастрофі

У Херсонській області окупанти атакували машину "швидкої допомоги"

Від початку доби на фронті відбулося 67 бойових зіткнень, більше половини з них - на покровському та курахівському напрямках

Україна та ЄС ґрунтовно обговорили текст проєкту безпекової угоди

Зеленський заявив про наявність домовленостей із партнерами щодо додаткових систем ППО для України

Унаслідок ворожих ударів по Хотімлі одна людина загинула, двоє поранених

Російській армії не вдалося реалізувати їхню Харківську операцію - Зеленський після розмови з Сирським

Понад 110 зразків автотехніки допущено до експлуатації в ЗС України з березня 2022 року - Міноборони

Єрмак обговорив з міністром оборони Італії ситуацію на фронті

Кожен власник зруйнованого житла за кілька тижнів зможе подати заяву до Реєстру збитків

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА