Борг перед НБУ на 4,15 млрд грн: завод Жеваго програв регулятору в суді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Борг перед НБУ на 4,15 млрд грн: завод Жеваго програв регулятору в суді

Фондовий ринок
681
У рамках справи про банкрутство ВАТ “Київський суднобудівно-судноремонтний завод”, який пов’язують з бізнесменом і екснардепом Костянтином Жеваго, Госпсуд Києва своєю постановою від 4 листопада 2020-го визнав вимоги низки кредиторів, у тому числі Нацбанку на 4,15 млрд грн як забезпечені заставою майна боржника.
Це підприємство було майновим поручителем банку “Фінанси та кредит” (також належав Жеваго) перед Нацбанком за кредитами рефінансування.
Йдеться про нежитлові будівлі загальною площею 43,441 тис. “квадратів” і рухоме майно, які є власністю Київського суднобудівно-судноремонтного заводу і розташовані на вул. Набережно-Лугова, 8 у Києві.
Нагадаємо, що подібна історія сталася в квітні 2020 року, коли Верховний Суд відмовився задовольнити касаційну скаргу Жеваго на рішення про стягнення з нього 1,539 млрд грн боргу як поручителя банку.
А в жовтні 2020-го Нацбанк відсудив у Жеваго об’єкти нерухомості в центрі столиці. Верховний Суд відмовився задовольнити касаційну скаргу фармкомпанії “Київмедпрепарат” бізнесмена.
За матеріалами:
Finbalance
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас