00:18 08.05.2018

Безпілотник ВПС США провів розвідку над Україною на кордоні з РФ

2 хв читати

Стратегічний безпілотний літальний апарат ВВС США RQ-4B Global Hawk, здатний вести розвідку на сотні кілометрів вглиб території противника, в понеділок здійснив багатогодинний над південною частиною України, поблизу Криму і узбережжя Краснодарського краю на Кубані, випливає з моніторингових даних західних авіаційних ресурсів.

В районі Севастополя безпілотник наближався до узбережжя Криму на відстань близько 35 км, в районі Алупки та Ялти, Керченської протоки, а також біля узбережжя Краснодарського краю в районі Новоросійська, Геленджика і Туапсе - на відстань приблизно 40-45 км.

За наявними даними, стратегічний безпілотник ВПС США RQ-4B Global Hawk здійснив по цьому маршруту уздовж морських кордонів Росії на Чорному морі не менше чотирьох прольотів.

З урахуванням можливостей ведення розвідки на глибину до 450 км, він міг спостерігати за всією територією Криму і Кубані, а також частиною Ставропольського краю РФ. В районі 21:00 він пішов від російських морських кордонів, повертаючись на авіабазу в Італії.

Як повідомлялося, раніше в понеділок цей далекий американський безпілотник, що вилетів з авіабази Сігонелла на італійському острові Сицилія, в 7:08 перетнув кордон України з боку Румунії на північ від Молдавії, взявши курс на Донбас.

Приблизно о 7:45 він почав курсувати по дузі уздовж лінії розмежування України з ОРДЛО, перебуваючи на висоті близько 15,3 тис. Метрів. Американський розвідник протягом більше шести годин польоту над Донбасом здійснив не менше восьми прольотів уздовж лінії розмежування. При цьому він також кілька разів підлітав на відстань 35-55 км до межує з Україною Бєлгородської, Воронезької та Ростовської областей РФ.

Згідно з відкритими джерелами, наявна на борту RQ-4B апаратура дозволяла йому вести розвідку на всій території ОРДЛО, а також прилеглих до України прикордонних районів Росії і передавати зібрану інформацію на пункт управління через супутник в реальному режимі часу.

Після завершення виконання завдання приблизно о 15:00 безпілотник пішов з Донбасу, взявши курс на захід в район Миколаївської області.

О 15:45 взяв курс на Крим.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Спілкування з поліцією і ТЦК щодо мобілізації має фіксуватися, за протиправні дії поліцейського притягнуть до відповідальності

ЗАЕС укотре залишилася на одній лінії електропередачі - "Енергоатом"

Унаслідок авіаудару по Дергачах постраждали шість осіб

Коригувальника ракетного удару по Яворівському полігону засуджено до 15 років в'язниці

Голова Нацполіції: Поліцейські беруть участь в оповіщенні військовозобов'язаних разом із працівниками ТЦК, повістки не вручають

Зеленський нагородив морських піхотинців з нагоди професійного свята

Кулеба - партнерам після атаки РФ по Харкову: 7 систем Patriot - не така вже й висока ціна за довгостроковий мир у Європі

Ворог загруз у вуличних боях за Вовчанськ, найжорсткіші бої - на покровському та курахівському напрямках - Сирський

Окупанти знову завдали удару по Харкову і Дергачах, є постраждалий - обладміністрація

МОН України затвердило скорочені освітні програми українознавчого компонента для школярів за кордоном

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА