Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: сьогодні Мангеру обиратимуть запобіжний захід у справі Гандзюк


Зліва направо: Андрій Мурашкін, Владислав Мангер, Олексій Левін
Зліва направо: Андрій Мурашкін, Владислав Мангер, Олексій Левін

Суд у справі Гандзюк

Розпочнемо з анонсу головної події дня. Сьогодні, 12 лютого, Шевченківський районний суд Києва проведе засідання з обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою Владиславу Мангеру, якому раніше оголосили підозру в організації вбивства Катерини Гандзюк.

Владислав Мангер – один із тих, кого активісти кампанії «Хто замовив Катю Гандзюк?» пов’язують із нападом, який призвів до смерті 33-річної херсонської активістки. Владислав Мангер вже заявив, що цілковито співпрацюватиме зі слідством. Він зазначив, що взагалі не був знайомий і не мав жодних контактів із Катериною Гандзюк. «Ті зв’язки, які сьогодні малюються в пресі деякими політичними силами, комусь-таки потрібні», – заявив Мангер.

Раніше журналісти програми «Схеми» повідомили, що довірена особа Мангера Андрій Мурашкін влітку 2018-го за безцінь здав в оренду базу відпочинку на березі моря ключовому підозрюваному у вбивстві Гандзюк Олексієві Левіну. Це сталося за тиждень до того, як Катерину Гандзюк облили кислотою, що зрештою призвело до її смерті.

В очікуванні рішення суду щодо Супрун

І про ще одне гучне судове засідання. Окружний адміністративний суд не виніс рішення щодо клопотання Кабінету міністрів про скасування заборони Уляні Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я.

«Суддя повідомив, що йому потрібен додатковий час для прийняття рішення, тому що багато документів. Про час прийняття рішення суддя повідомить додатково», – йдеться в повідомленні Міністерства охорони здоров'я.

Уляна Супрун стверджує, що заборона їй виконувати обов’язки міністра блокує розподілення більш ніж 600 мільйонів ліків, які треба розподілити по регіонах. «Я не можу підписувати ці документи (на розвезення ліків – ред.), бо заборонив суд», – повідомила вона.

Зниклий капітан «Норда» знайшовся в окупованому Криму

Капітан кримського судна «Норд» Володимир Горбенко, якого оголосили в розшук на материковій частині України, повернувся в окупований Росією Крим. Відеозапис інтерв'ю опублікував сайт російської газети «Комсомольська правда». За словами Горбенка, у нього «не було жодних обмежень на повернення додому». Він стверджує, що «перетнув кордон за паспортом Росії». При цьому капітан не називає пункт пропуску, через який виїхав із контрольованої урядом України території.

Правоохоронні органи України, прокуратура Автономної Республіки Крим цю заяву Горбенка не коментували.

«Думаєте, на передовій не хочуть oбрати президента?»

Донбас у президентських виборах 2014 року практично не брав участі. Хтось голосування проігнорував, а десь завадили бойовики. У підсумку на виборчі дільниці на сході країни прийшли тільки 170 тисяч виборців. Через 5 років війни проголосувати знову зможуть не всі, навіть на підконтрольній Україні частині Донбасу. Хто ризикує пропустити вибори, з якої причини і чи хочуть місцеві жителі йти на дільниці тепер? Розбиралися журналісти спеціального проекту Радіо Свобода «Донбас.Реалії».

#ВибориБезБрехні

У межах фактчекінгового проекту до виборів президента України – #ВибориБезБрехні – Радіо Свобода опублікувало третій аналіз заяв кандидатів на посаду глави держави. Цього тижня в огляді – цитати Петра Порошенка, Юлії Тимошенко, Андрія Садового, Юрія Бойка та Анатолія Гриценка. Детально про ініціативу та методологію читайте тут. ​

Радіо Свобода запускає «Ньюзрум»

«Котики, єдинороги з кониками. Президент працює в церкві». Десь так уявляє собі вибори і політичну ситуацію в країні юна аудиторія, яка братиме участь у виборах вже за 10 років. «Коли вибори? Хто кандидати? Де моя дільниця для голосування? Навіщо йти на вибори?» – такі питання ставлять собі ті, хто цього року голосуватиме вперше. Тому українська редакція Радіо Свобода запустила новий мультимедійний проект «Ньюзрум» на платформі YouTube.

«Ми хочемо, щоб молоді люди орієнтувалися в тому, що на них обвалюється з усіх можливих джерел інформації, розуміли, що головне, а де маніпуляція, знаходили відповіді на запитання: «чому?», «як?» і «що мені з того?» – говорить про мету проекту головний продюсер Української редакції Радіо Свобода Наталя Симоніна.

Команда буде показувати складне та важливе у доступній, сучасній формі, говорити однією мовою зі своєю аудиторією, при цьому дотримуватися стандартів Радіо Свобода щодо балансу, точності, неупередженості. Глядач побачить ексклюзивні матеріали мультимедійних журналістів на теми політики, виборів, соціального життя, розваг, зазирне за лаштунки конвергентного ньюзруму Радіо Свобода, завдяки інтерактиву буде залучений у те, що відбувається у прямому ефірі.

Перший випуск нижче.

Обирайте зручний спосіб отримання інформації, щоб не пропускати найважливіше. Але не забувайте й про критичне мислення!

Ваше Радіо Свобода Daily

Радіо Свобода Daily – читайте все в одному мейлі! Усі важливі новини та ексклюзиви нашого сайту в одному листі. Надсилаємо щодня (окрім неділі) о 7-й ранку якраз до Вашого сніданку. Підписатись на розсилку можна тут.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG