Мінінфраструктури повідомило, яких змін варто очікувати на дорогах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінінфраструктури повідомило, яких змін варто очікувати на дорогах

Казна та Політика
1455
Українське керівництво вимикає ліберальний режим на ринку автобусних пасажирських перевезень і вмикає режим посиленого контролю в зв’язку з низкою резонансних ДТП з маршрутками.
Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян.
За його словами, передбачено чотири пункти:
  • тотальний контроль силами Нацполіції і транспортної інспекції всіх перевізників;
  • в разі відсутності ліцензії під час комерційного перевезення пасажирів – конфіскація транспортного засобу;
  • якщо є ліцензія, але автобус незаконно переобладнаний з вантажного в пасажирський – перевізник позбавляється ліцензії і платить 17 тис. грн штрафу;
  • у четвер, 26 липня, на засіданні Кабміну буде схвалено постанову уряду, якою вже в п’ятницю, 27 липня, буде повернуто швидкісний контроль на дорогах.
Міністр підкреслив, що держава створила ліберальний ринок, прогнозуючи, що відповідно до принципів ринкової економіки він сам себе врегулює. Розрахунок держави був спрямований на те, що перевізники будуть змагатися між собою у безпеці, якості і комфорті перевезень.
“Перевізники ж почали змагатися в тому, хто більше заробить готівки. Всіма можливими способами. Переобладнані транспортні засоби, часом – несправні, втомлені водії, порушення правил дорожнього руху та інші фактори призвели до низки резонансних аварій”, – пояснив Омелян.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас