Доступність посилання

ТОП новини

Минулої доби на Донбасі зафіксували 5 порушень режиму тиші – штаб


П’ять порушень режиму припинення вогню зафіксували на Донбасі 17 жовтня
П’ять порушень режиму припинення вогню зафіксували на Донбасі 17 жовтня

Упродовж минулої доби, 17 жовтня, бойовики на Донбасі п’ять разів порушили режим припинення вогню. Про це повідомили у штабі операції Об’єднаних сил.

«Зокрема, режим припинення вогню російсько-окупаційні війська порушили поблизу населених пунктів Водяне, Авдіївка та Шуми. На цих ділянках зафіксовано поодинокі ворожі постріли із гранатометів різних систем. Неприцільні постріли не становили загрози життю і здоров’ю, тому наші воїни вогонь у відповідь не відкривали», – мовиться у повідомленні.

Зазначається, що бойових втрат у лавах ЗСУ немає.

«Окрім того, на Приазов’ї задокументовано ще два порушення досягнутих домовленостей. Так, у районах населених пунктів Пищевик та Широкине зафіксовано прольоти двох ворожих безпілотників типу «Квадрокоптер», із перетинами лінії розмежування. БПЛА противника були подавлені нашими засобами радіоелектронної боротьби, що унеможливило їх подальше застосування», – заявили у штабі.

Від початку поточної доби, 18 жовтня, порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

У незаконних збройних угрупованнях «ЛДНР» не повідомляють про перебіг бойових дій протягом минулої доби.

Із 00:01 27 липня на Донбасі набрала чинності чергова домовленість про «повне та всеосяжне припинення вогню».

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, від квітня 2014-го до 31 липня 2020 року внаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули від 13 100 до 13 300 людей.

XS
SM
MD
LG