18:40 05.02.2020

Суд продовжив на 2 місяці арешт підозрюваного у вбивстві Шеремета Антоненка

2 хв читати
Суд продовжив на 2 місяці арешт підозрюваного у вбивстві Шеремета Антоненка

 Печерський суд Києва продовжив до 4 квітня тримання під вартою підозрюваного у вбивстві журналіста Павла Шеремета музиканта та ветерана АТО Андрія Антоненка (Riffmaster).

Таке рішення суд ухвалив на засіданні в середу, задовольнивши у такий спосіб клопотання прокурора Сергія Зузака.

Захист Антоненка має намір подавати апеляцію.

Як повідомлялося, вранці 20 липня 2016 року в центрі Києва було підірвано машину керівника інтернет-видання "Українська правда" Олени Притули, в якій перебував Шеремет. Журналіст загинув на місці незабаром після вибуху.

12 грудня 2019 року поліція провела низку обшуків і повідомила про підозру деяким фігурантам справи. Того самого дня відбувся брифінг за участю керівництва Нацполіції, МВС і президента України Володимира Зеленського, на якому було частково розкрито проміжні результати розслідування та названо імена підозрюваних у вбивстві Шеремета.

Про підозру у вбивстві Шеремета повідомлено трьом особам: військовій медсестрі Яні Дугарь, волонтеру та дитячому медику Юлії Кузьменко, а також музиканту та ветерану АТО Андрію Антоненку, усіх їх затримано. Подружжя Владислав та Інна Грищенки, також учасники АТО, були затримані в іншій справі, але є фігурантами справи щодо вбивства Шеремета.

Заступник голови Національної поліції, начальник кримінальної поліції Євген Коваль заявив, що основним мотивом убивства Шеремета була спроба дестабілізувати соціально-політичну ситуацію в країні.

13 грудня Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 8 лютого 2020 року Кузьменко, для Дугарь суд обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 8 лютого 2020 року. 14 грудня суд заарештував до 8 лютого 2020 року Антоненка.

Антоненко перед обшуком у його квартирі попросив брата дружини забрати із шафи пакет, який правоохоронці знайшли наступного дня в тому самому будинку, в якому проживає підозрюваний. У пакеті був предмет, схожий на міну МОН-50 у напіврозібраному стані, його було передано на комплексну експертизу, зокрема молекулярну. За результатами експертизи в Нацполіції заявили, що в підриванні автомобіля Шеремета було використано аналогічну речовину, залишки якої знайшли на вилученій в Антоненка міні.

10 січня Апеляційний суд Києва залишив під вартою підозрюваного в причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета музиканта та ветерана АТО Андрія Антоненка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Естонія передає Україні енергоблок, який може забезпечити електроенергією близько 150 тисяч українців

Відключення світла у вівторок можуть збільшуватися за рахунок більшого обсягу обмеження е/е

Італія може передати Україні другу систему ППО SAMP/T

На фронті вже відбулося 102 бойових зіткнення, на покровському напрямку - 35, повідомляє Генштаб ЗСУ

Українські прокурори повідомили про підозру 42 російським офіцерам, причетним до сексуального насильства на окупованих територіях

У Харкові спрацювала ППО, інформації про постраждалих немає

Зливові дощі на півдні Німеччини призвели до масштабних повеней, є загиблі

Унаслідок обстрілів на Дніпропетровщині пошкоджений інфраструктурний об'єкт

Поліція в Києві викрила банківських службовців, які вкрали майже 6,2 млн грн із рахунку клієнтки

Нетаньягу заявив Кнесету, що кампанія в Газі не припиниться аж до розгрому ХАМАС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА