23:03 28.11.2018

Порошенко: Спільними зусиллями українська дипломатія і діаспора донесли до міжнародної спільноти правду про агресію РФ

2 хв читати
Порошенко: Спільними зусиллями українська дипломатія і діаспора донесли до міжнародної спільноти правду про агресію РФ

Президент України Петро Порошенко заявив, що спільними зусиллями українська дипломатія і діаспора донесли до міжнародної спільноти правду про акт агресії Росії проти України.

"Активна глобальна дезінформаційна кампанія Кремля з перекладання відповідальності за керченський інцидент на Україну зазнала фіаско. Спільними зусиллями президента, уряду, парламенту, всієї української дипломатичної машини та діаспори нам вдалося донести до міжнародної спільноти правду про акт агресії Росії проти України, про нелюдське морське полювання на українських моряків, про чергові цинічні злочини Кремля", - написав глава Української держави на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук у середу.

П.Порошенко також подякував європейським союзникам за позицію в захисті України і засудженні застосування сили Російською Федерацією проти українських моряків в акваторії Чорного моря і Керченській протоці всупереч чинним двостороннім угодам і міжнародному праву.

"Закликаю країни ЄС перейти від декларацій до реальних кроків і вжити всіх необхідних заходів впливу на агресора, включаючи посилення санкцій, щоб припинити "повзучу анексію" Росією Азовського моря і Керченської протоки і відновити територіальну цілісність України", - написав П.Порошенко.

Крім того, президент позитивно оцінив консолідований заклик Євросоюзу до Кремля про забезпечення негайного і безумовного звільнення українських моряків і кораблів, а також безперешкодний і вільний прохід Керченською протокою відповідно до міжнародного права.

"Очікую також рішучої консолідованої реакції з оцінкою злочинної поведінки агресора з боку країн Великої сімки", - підкреслив глава Української держави.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Туреччина підтримала надання Україні зброї, але виключила участь НАТО у війні

Китай підтвердив відмову брати участь у Глобальному саміті миру і заявив, що буде "продовжувати на власний розсуд просувати мирні переговори"

Санкції країн G7 і ЄС проти РФ і КНДР за постачання зброї були скоординованими

МЗС України засудило недружні заяви прем'єр-міністра Грузії про Революцію гідності

Соцопитування: лише 29% опитаних українців довіряють Раді, громадяни хочуть, щоб парламент більше опікувався питаннями оборони та безпеки

У складі нової Єврокомісії Угорщина не отримає портфеля з питань розширення та політики сусідства - ЗМІ

США розраховують визначитися з наступником Столтенберга до саміту НАТО

Грузинський закон про іноагентів суперечить цінностям ЄС і викликає жаль у Євросоюзі - заява

Стефанчук: Згідно з Конституцією Зеленський буде президентом до вступу на посаду новообраного президента

Рада ЄС оголосила пріоритети Євросоюзу у сфері безпеки й оборони, серед головних цілей – підтримка України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА