RU
 

В.о. президента Болівії заразилася коронавірусом

Українська служба DW,  10 липня 2020, 09:38
0
111
В.о. президента Болівії заразилася коронавірусом
Фото: AFP
Виконувачка обов'язків президента Болівії Жанін Аньєс

Виконувачка обов'язків президента Болівії Жанін Аньєс заразилася коронавірусом. Наступні два тижні вона проведе на карантині.

Виконувачка обов'язків президента Болівії Жанін Аньєс повідомила в четвер, 9 липня, що заразилася коронавірусом. За її словами, вона почувається добре та продовжує працювати з дому. Це вже третій випадок COVID-19 серед голів латиноамериканських держав - раніше коронавірусом заразилися президенти Бразилії та Гондурасу.

Аньєс проведе наступні два тижні на карантині, а потім зробить знову тест на коронавірус. Політикиня планує взяти участь у президентських виборах, які мають відбутися в Болівії 6 вересня. Парламентські та президентські вибори мали відбутися в цій південноамериканській країні ще в травні, проте через пандемію COVID-19 були перенесені на вересень.

Нагадаємо, що 6 липня болівійська прокуратура висунула екс-президенту країни Ево Моралесу обвинувачення в тероризмі, а також фінансуванні терористичної діяльності. Як повідомила прокуратура, після своєї відставки та втечі з країни минулого року Моралес закликав своїх прихильників у Болівії до незаконної діяльності. Наприклад, під час викликаних його відставкою протестів він по телефону дав завдання довіреній особі чинити перепони постачанню харчів до міст.

У листопаді 2019 році Моралес був змушений під тиском військових подати у відставку після того, як опозиція та спостерігачі закинули йому фальсифікації під час президентських виборів 20 жовтня 2019 року. Експрезидент утік спочатку до Мексики, а потім до Аргентини. Тим часом у Болівії діє перехідний уряд.

Джерело: Українська служба DW


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Коронавірус
AstraZeneca відкликає свою вакцину проти COVID-19 у всьому світі
Вчені розробили універсальну вакцину від коронавірусу - The Guardian
ВООЗ планує підписати угоду що запобігання пандемій
За тиждень від COVID-19 і грипу в Україні померли 28 людей
В Україну завезли 254 тис. доз омікрон-специфічної вакцини проти COVID-19
СПЕЦТЕМА: Коронавірус
ТЕГИ: президентБоливия
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі