День фінансів, 7 лютого: прописка за повідомчим принципом, доходи киян, наслідки від зміцнення гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 7 лютого: прописка за повідомчим принципом, доходи киян, наслідки від зміцнення гривні

893
П’ятниця, 7 лютого. Чому сильна гривня – це не завжди добре, і скільки в середньому заробляють у столиці.
Прописка за повідомчим принципом. У Кабміні працюють над тим, щоб в Україні була прописка за повідомчим принципом, оскільки чинна система реєстрації місця проживання не відповідає сучасним реаліям і повинна бути змінена. Як нагадує Дмитро Дубілет, оцінка кількості населення України показала, що в Києві живе 3,7 млн осіб, при тому що прописані менше ніж 3 млн.
До речі, про киян. Головне управління статистики підрахувало доходи жителів столиці. Так, у 2019 році розмір середньомісячної номінальної заробітної плати штатних працівників склав 15 776 грн. Це на 16,5% більше, ніж у 2018 році. Найвищий рівень оплати праці спостерігається у фінансовій та страховій діяльності. Водночас, сума заборгованості з виплати заробітної плати протягом 2019 року збільшилася на 40%.
Якщо продовжувати тему зарплат. На урядовому порталі опублікували Концепцію реалізації держполітики розвитку соціально відповідального бізнесу до 2030 року. Так, Кабмін планує до 2025 року збільшити співвідношення середньої зарплати жінок і чоловіків до 83% і до 85%-у 2030-му, тоді як у 2015-му цей показник був на рівні 74,9%.
Правила повітряних перевезень можуть змінитися. Державіаслужба планує змінити кілька статей в чинних правилах повітряних перевезень і обслуговування пасажирів та багажу. Наприклад, поміняються вимоги до ручної поклажі, скасують вимогу щодо безкоштовного перебронювання квитка, також планують збільшити максимальну відповідальність авіаперевізників за затримку рейсу.
Наслідки від зміцнення гривні. У своєму Інфляційному звіті Нацбанк звертає увагу на досвід інших країн, де негативні наслідки ревальвації при послідовній макроекономічній політиці були переважно короткострокові. Як зазначається, ревальвація гривні, за винятком сезонних коливань і коротких післякризових епізодів корекції курсу, в минулому для України – явище нове. Через зміцнення курсу гривні чисті втрати державного бюджету у 2019 році склали близько 23 млрд грн або 2,3% доходів державного бюджету.
Мінус 507 відділень. Українські банки в 2019 році скоротили кількість структурних підрозділів на 6% або на 507 відділень – до 8002. Найбільше відділень скоротив Ощадбанк – 303. За ним ідуть ПриватБанк, Промінвестбанк і Укрсоцбанк.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас