Apple позивається до компанії, яка перепродавала iPhone та iPad замість утилізації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple позивається до компанії, яка перепродавала iPhone та iPad замість утилізації

Фондовий ринок
559
Компанія Apple позивається до колишнього партнера по бізнесу за крадіжку та перепродаж понад 100 тис. девайсів, які ця компанія мала утилізувати та переробити.
Про це повідомляє Sky News.
У період з січня 2015-го по грудень 2017 року компанія з переробки GEEP Canada отримала пів мільйона девайсів, які Apple їй замовила утилізувати.
Згодом в Apple виявили, що 18% девайсів, які компанія відправила на переробку, усе ще були під’єднані до інтернету, і припустила, що вони насправді продавалися, а не були утилізовані.
GEEP не заперечує, що iPhone, iPad та Apple Watches украли, проте звинуватила у цьому шахраїв-співробітників своєї фірми.
Apple стверджує, що відповідальні дійсно були старшими менеджерами компанії.
Позов з’явився після того, як виробник iPhone здійснив аудит складу канадської компанії з утилізації і виявив, що його пристрої зберігаються в зоні, яку не охоплюють камери безпеки.
Apple перевірила серійні номери цих пристроїв. Після дослідження власних інформаційних систем з’ясувалося, що багато девайсів були під’єднані до серверів компанії.
«Щонайменше 5,3 кг девайсів Apple залишили приміщення GEEP без переробки – факт, який визнала сама компанія», – зазначається у позові Apple.
Apple прагне повернути весь прибуток, який GEEP отримала від перепродажу крадених пристроїв, і додатково ще 2,27 млн дол. Усі ділові контакти з GEEP компанія припинила.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас