21:25 21.08.2018

Суд дозволив заочне розслідування щодо екс-нардепа Горохова та низки чиновників з Луганська

2 хв читати
Суд дозволив заочне розслідування щодо екс-нардепа Горохова та низки чиновників з Луганська

Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання Генеральної прокуратури України та дав дозвіл на проведення спеціального досудового (заочного) розслідування стосовно колишнього народного депутата Сергія Горохова і низки луганських чиновників, підозрюваних у скоєнні кримінальних правопорушень разом із головою фракції Партії регіонів у Раді VII скликання Олександром Єфремовим.

"За результатами судового розгляду задоволено клопотання Генеральної прокуратури, і слідчий суддя Печерського районного суду дав дозвіл на проведення спеціального досудового розслідування стосовно народного депутата та колишніх державних посадовців Луганської області, підозрюваних у кримінальному провадженні", - йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури у вівторок.

Як повідомлялося, 20 липня 2018 року Генпрокуратура подала до Печерського районного суду клопотання про здійснення спеціального досудового розслідування стосовно колишнього нардепа С.Горохова і низки високопоставлених луганських чиновників, підозрюваних в скоєнні тяжких та особливо тяжких кримінальних правопорушень разом із головою фракції Партії регіонів у Верховній Раді VII скликання О.Єфремовим.

"Під час досудового розслідування зібрано достатньо належних та допустимих доказів для проведення спеціального досудового розслідування стосовно народного депутата України VII скликання С.Горохова і колишніх голови Луганської обласної ради Валерія Голенка, його першого заступника Євгена Харіна, Луганського міського голови Сергія Кравченка та його першого заступника Маноліса Пілавова", - повідомляв відділ зв'язків із громадськістю та засобами масової інформації Генпрокуратури.

С.Горохов, Голенко, Є.Харін, С. Кравченко та М.Пілавов перебувають у розшуку, проведення якого доручено співробітникам СБУ. Генпрокуратура отримала постанови слідчого судді про дозвіл на затримання підозрюваних з метою приводу для участі в розгляді клопотання про застосування до них запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Їх підозрюють у скоєнні кримінальних правопорушень за ч.3 ст.110 (умисні дії з метою зміни меж України, вчинені за попередньою змовою групою осіб, що призвело до тяжких наслідків), ч.1 ст.111 (державна зрада, а саме надання іноземній організації та її представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України), ч.1 ст.258-3 (створення і діяльність терористичної організації "Луганська народна республіка"), ч.5 ст.27, ст.341 (пособництво в захопленні будівлі Управління СБУ в Луганській області з метою незаконного користування ним і перешкоджання нормальній діяльності установи) Кримінального кодексу України.

Кримінальне провадження проти О.Єфремова розглядається в Старобільському районному суді Луганської області, він перебуває під вартою.

О.Єфремова затримали за підозрою в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України 30 липня 2016 року в аеропорту Києва. Йому також інкримінується підтримка самопроголошеної "ЛНР" і незаконне заволодіння майном "Луганськвугілля".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Знайдено ще одного загиблого внаслідок нічної ракетної атаки на Харків 31 травня

Унаслідок ворожих атак за добу постраждали понад 60 цивільних осіб, серед них щонайменше дев’ятеро дітей - Клименко

Російська армія за добу 23 рази обстріляла прикордонні райони Чернігівської та Сумської областей

Усіх постраждалих у результаті ранкового ракетного удару по Балаклії госпіталізовано у стані середньої тяжкості

Убито двох і поранено вісьмох людей унаслідок російської атаки Донецької області - поліція

У Хмельницькій області вночі збито один безпілотник типу "Shahed"

У результаті ворожого обстрілу в Запоріжжі пошкоджено 20 будинків і заклади соцсфери

Влучень ворожих снарядів у Полтавській області немає

ВМС України знищили два ворожі "шахеди"

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, поранено п'ятьох осіб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА