RU
 

Пандемія коронавірусу. Головні новини 19 травняСюжет

Корреспондент.net,  19 травня 2020, 19:57
0
838
Пандемія коронавірусу. Головні новини 19 травня
Фото: Nelson-Atkins Museum of Art
Фото дня: пінгвінів привели на екскурсію в закритий на карантин Музей мистецтв Нельсона-Аткінса в Міссурі. Найбільшу увагу привернув Караваджо

Пошуки антитіл в Україні, суперрозповсюджувачі коронавірусу, нові послаблення з 22 травня, глибока економічна депресія.

 
Корреспондент.net зібрав найактуальнішу і важливу інформацію про поширення коронавірусної інфекції за 19 травня 2020 року.
 
 

Новини України

 
- В Україні за минулу добу підтверджено 260 нових випадків захворювання на коронавірус COVID-19. Це на 65 заражень менше, ніж днем ​​раніше. Загальна кількість випадків з початку пандемії становить 18 876, з них летальних - 548.
 
- Карантин в Україні триватиме до 22 червня, заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко. Він не виключив, що в разі стрімкого зниження захворювання, карантин в Україні може бути скасований передчасно.
 
- Київський метрополітен відновить роботу з 25 травня, але працюватиме без жетонів. Пасажири зможуть скористатися виключно електронним квитком.
 
- З 22 травня розпочнуться послаблення для перевезення пасажирів у громадському транспорті Києва. Залишаться такі вимоги: всі в масках і, по можливості, в рукавичках; зайняті тільки половина місць; дезінфекція перед кожним рейсом; всі співробітники вимірюють температуру щодня.
 
- Серед померлих від коронавірусу киян 58 відсотків людей було більше 65-70 років, 25 відсотків - віком 50-64 років, 15 відсотків - молодші за 49 років, два відсотки - у віці 25-29 років. Більшість померлих мали хронічні захворювання. Найчастіше це цукровий діабет, гіпертонія і ожиріння.
 
- В Україні тести на антитіла проводитимуть людям, які знаходяться в групі ризику, повідомили в Міністерстві охорони здоров'я. Корреспондент.net розповідає, навіщо шукати антитіла.
- Міжнародне авіасполучення в Україні, ймовірно, відновлять у червні, заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.
 
- В областях України, де не фіксують зростання захворюваності на коронавірус, дитячі садки запрацюють вже 25 травня.
 
- В Івано-Франківську кілька пацієнтів, які раніше видужали від COVID-19, здали позитивний тест на коронавірус.
 
 

Новини науки і медицини

 
- Заражені коронавірусом не тільки дуже по-різному переносять хворобу, а й із настільки ж різною інтенсивністю її поширюють, повідомили дослідники з Великобританії.
 
Вони підрахували, що серед заражених є "суперрозповсюджувачі", які відповідальні за переважну більшість випадків поширення COVID-19. За 80 відсотків випадків передачі коронавірусу відповідальні всього десять відсотків носіїв.
 
- Вчені США і Швейцарії знайшли антитіла, що нейтралізують SARS-CoV-2, в організмі людей, що перехворіли на SARS у 2003 році.
 
- Вчені з Сінгапуру приступили до розробки універсальної вакцини проти коронавірусу COVID-19, яка протягом трьох тижнів може бути модифікована в разі мутації вірусу.
 
- У США офіційно підтвердили зв'язок нового загадкового запального синдрому, виявленого у багатьох дітей по всій країні, і коронавірусу.
 
 

Світові новини

 
- Всесвітня асамблея охорони здоров'я одноголосно прийняла резолюцію про розслідування діяльності Всесвітньої організації охорони здоров'я під час пандемії і про доступ до ліків від COVID-19.
 
- Уряди Греції, Кіпру, Німеччини, Іспанії, Італії, Австрії, Хорватії, Португалії, Мальти, Словенії та Болгарії узгодили ряд правил створення безпечних умов для проведення літньої відпустки в Європі на тлі пандемії коронавірусу.
 
- Американський президент Дональд Трамп заявив, що приймає одну таблетку антималярійного препарату гідроксихлорохіну в день для профілактики коронавірусу. Вчені раніше довели його неефективність у боротьбі з коронавірусом.
 
- Трамп назвав ВООЗ "китайською маріонеткою" і поінформував главу організації Тедроса Адханома Гебреєсуса про встановлений крайній термін для виконання вимог США, пов'язаних з реформою організації.
 
Якщо протягом наступних 30 днів ВООЗ не виявить прихильність до проведення реформи, президент пообіцяв, що тимчасове припинення фінансування ВООЗ стане постійною.
 
- Іспанія дозволила прямі авіарейси з Італії, раніше припинені через коронавірус. Обов'язковий 14-денний карантин для тих, хто в'їжджає до Іспанії, буде скасований в кінці червня.
 
- Російський прем'єр-міністр Володимир Мішустін повертається до роботи після перенесеного коронавірусу.
 
- МОЗ Росії повідомив про припинення вакцинації в рамках національного календаря щеплень через поширення коронавірусу. Раніше ВООЗ виступала проти такої практики.
 
 
 

Новини економіки і бізнесу

 
- Коронавірус став причиною глибокої рецесії в усьому світі. Криза, до якої привела пандемія, буде більш серйозною, ніж Велика депресія столітньої давності, але для відновлення знадобиться три роки, підрахував Міжнародний валютний фонд.
 
- Боротьба з пандемією призведе до різкого збільшення глобального боргового навантаження - в абсолютному значенні сумарний борг урядів, корпорацій, домогосподарств і фінустанов до 2025 року зросте майже на третину - до 325 трильйонів доларів, прогнозує вашингтонський Institute of International Finance.
 
Три чверті цього приросту забезпечать США і Китай - в обох країнах темп збільшення запозичень на тлі пандемії вже б'є рекорди.
 
- Негативний вплив пандемії на пасажирські авіаперевезення буде тривалим. Їх обсяги відновляться не раніше 2023 року, повідомляє Міжнародна асоціація повітряного транспорту.
 
За оцінками експертів, світовий попит на пасажирські перевезення в 2021 році буде на 24 відсотки нижчим від рівня 2019 року і на 32 відсотки нижчий від прогнозу, зробленого асоціацією в жовтні 2019 року.
 
 

Загиблі і заражені: статистика

 
Згідно з актуальними даними Університету Джонса Хопкінса, всього в світі заразилися понад 4,8 мільйона осіб, понад 318,1 тисячі померли.
 
США - 1,5 мільйона
Росія - 290 тисяч
Бразилія - ​​255 тисяч
Великобританія - 247 тисяч
Іспанія - 231 тисяча
 

 
 

Новини від Корреспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

СПЕЦТЕМА: СюжетиКоронавірусКарантин у Києві та Україні
ТЕГИ: эпидемияпандемиякарантин
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі