18:51 15.11.2019

Зеленський має припинити принижуватись перед Путіним і почати зміцнювати співпрацю з міжнародними партнерами - Гончаренко

2 хв читати
Зеленський має припинити принижуватись перед Путіним і почати зміцнювати співпрацю з міжнародними партнерами - Гончаренко

Президент України Володимир Зеленський має зосередитись на зміцненні співпраці з міжнародними партнерами замість виконання чергової вимоги Росії, вважають у партії "Європейська солідарність".

"Мені здається, що Зеленському треба припинити принижувати себе і країну цими спробами зустрітись із Путіним будь-де, будь-як. Бо Путін просто знущається з нього, а це означає, що знущається з нас", - наводить слова депутата Олексія Гончаренка прес-служба політичної сили.

"Вчора Путін фактично висунув нову вимогу - закон про особливий статус Донбасу, погоджуйте його з "ЛНР", "ДНР", продовжуйте його термін, а без цього - немає сенсу зустрічі", - додав він.

Гончаренко також нагадав, що зустріч у "нормандському форматі" переносили кілька разів - спочатку її чекали у вересні, потім у жовтні, потім у листопаді.

"Це - реально велика проблема. При цьому все нові і нові вимоги Путіна: спочатку "формула Штайнмаєра", а насправді "формула Путіна"; потім розведення - Україна розводить війська. Це Путін просто так "розводить" Україну. Сьогодні ще нова вимога", - наголосив Гончаренко.

Він упевнений, що Зеленському пора змінити позицію та почати вибудовувати іншу стратегію.

"Потрібно починати вибудовувати військовий альянс зі Сполученими Штатами Америки. Це є абсолютно можливим. Я зробив на нього звернення, яке підписали багато депутатів, що нам потрібно вимагати статус основного союзника поза НАТО", - повідомив Гончаренко.

Як повідомлялося, 15 листопада президент РФ Володимир Путін заявив, що не бачить сенсу в проведенні саміту "нормандської четвірки" у разі, якщо Україна вийде з Мінських угод, а також запропонував розвести війська на всій лінії розмежування.

"Потрібно розвести на всій лінії. Так, щоб хоча б гармати не стріляли і люди не гинули. Ось це точно потрібно зробити, і якнайшвидше", - заявив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глава МЗС Великої Британії закликає використовувати російські активи на користь України та обрізати постачання російського газу в Європі

Єрмак у Берліні обговорив з ексдержсекретарем США перспективи для інновацій та інвестицій в Україні

Зеленський про старт переговорів щодо вступу України до ЄС уже в червні: Це буде виконанням обіцянок, які дала нам Європа

ЄС має розпочати переговори про вступ України ще до кінця червня - президентка Єврокомісії

Уряд Латвії погодив кандидатуру Домбровскіса на посаду єврокомісара

Порошенко і Кличко привітали Європейську народну партію з перемогою на виборах до Європарламенту

Порошенко привітав Європейську народну партію з перемогою на виборах до Європарламенту

Вибори до Європарламенту показали, що російській пропаганді треба жорстко протидіяти - Юрчишин

Віталій Кличко привітав Європейську народну партію, частиною якої є партія УДАР, з перемогою на виборах до Європарламенту

Кондратюк: Сподіваюся, Європарламент продовжить підтримувати Україну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА