19:23 08.06.2020

Президент ПАР стурбований погіршенням ситуації з коронавірусом в країні

2 хв читати
Президент ПАР стурбований погіршенням ситуації з коронавірусом в країні

Президент ПАР Сиріл Рамафоса заявив у понеділок, що стурбований стрімкими темпами поширення коронавірусної інфекції в країні, повідомило в понеділок агентство Associated Press (AP).

"Як і багато жителів Південної Африки я теж повинен бути стурбованим (ситуацією з коронавірусом - ІФ) у міру того, як спостерігаю зростання цих показників (заражених COVID-19 - ІФ)", - цитує агентство витяги з опублікованого в понеділок щотижневого листа Рамафоси до народу.

"Не дивлячись на те, що ці цифри в цілому збігаються з тими, які прогнозувалися в різних моделях (прогнозування - ІФ), існує велика різниця між тим, щоб дивитися на графік на аркуші паперу і дивитися на те, як реальні люди заражаються, одні захворюють, а інші вмирають", - додав президент.

Президент написав у листі, що мета введення загальнонаціонального карантину полягала у "відтермінуванні поширення вірусу" для того, щоб виграти час і підготувати медичні установи для прийняття пацієнтів з коронавірусом.

Як зазначає AP, понад 65% заражених в країні припадає на Західно-Капську провінцію. Через тривалу затримку отримання результатів тестування на коронавірус і дефіциту тестів влада провінції оголосила, що тестуватимуть на COVID-19 будуть тільки жителів країни старше 55 років, медпрацівників, госпіталізованих до лікарні із серйозними проблемами зі здоров'ям. Щодо людей до 55 років, вони повинні самоізолюватись у разі, якщо підозрюють у себе коронавірус.

Агентство повідомляє, що серйозна ситуація спостерігається і в Східно-Капській провінції.

Незважаючи на те, що ПАР готується до сплеску нових випадків зараження і госпіталізацій, в країні продовжують послаблювати введений через пандемію COVID-19 режим самоізоляції.

У понеділок в ПАР школярі почали повертатися на заняття, оскільки в більшості шкіл є можливість підтримувати необхідні санітарні умови, щоб мінімізувати ризики поширення зараження.

У цьому місяці багато жителів країни повернулися до роботи.

ПАР посіла перше місце за кількістю інфікованих COVID-19 серед усіх країн континенту. Згідно з даними статистичного сайту Worldometer, станом на 8 червня в країні діагностували більше 48 тис. випадків зараження коронавірусом, зафіксували 998 летальних випадків серед інфікованих.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Нацполіції: Військовозобов'язаного, який перебуває в розшуку ТЦК, поліція туди й доправить, а під час спроби втекти від поліцейського може застосовуватися сила

Глава Нацполіції: Якщо чоловік на вулиці не показав на вимогу поліції документів, може відбутися адмінзатримання для встановлення особи

СБУ затримала ексохоронця російської катівні на Херсонщині, який намагався сховатися в лавах ЗСУ

Голова Нацполіції про спілкування поліцейського з військовозобов'язаними: За злісну непокору - адміністративна і навіть кримінальна відповідальність

Спілкування з поліцією і ТЦК щодо мобілізації має фіксуватися, за протиправні дії поліцейського притягнуть до відповідальності

ЗАЕС укотре залишилася на одній лінії електропередачі - "Енергоатом"

Унаслідок авіаудару по Дергачах постраждали шість осіб

Коригувальника ракетного удару по Яворівському полігону засуджено до 15 років в'язниці

Голова Нацполіції: Поліцейські беруть участь в оповіщенні військовозобов'язаних разом із працівниками ТЦК, повістки не вручають

Зеленський нагородив морських піхотинців з нагоди професійного свята

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА