07:29 28.09.2018

Катери "Island" надзвичайно ефективні в умілих руках

1 хв читати
Катери "Island" надзвичайно ефективні в умілих руках

Під час церемонії передачі двох катерів "Island" на базі Берегової охорони США "Балтимор" віце-адмірал Берегової охорони США Майкл Макалістер відзначив високу ефективність морських катерів "Island", повідомляє прес-служба адміністрації президента України.

"Я впевнений, що ці катери також чудово служитимуть у руках ВМС України. В руках кваліфікованих моряків, таких як берегові охоронці США та українські ВМС, катери класу "Island" довели, що вони є різноплановими та ефективними одиницями техніки. Їх команди гарно себе показали у перешкоджанні контрабанді, реагуванні на надзвичайні ситуації, проведенні оборонних операцій та порятунку людей в морях"- розповів М. Макалістер.

М.Макалістер зазначив, що протягом останніх двадцяти років Берегова охорона надала 520 активів 75 партнерам за програмою Excess Defense Articles (EDA). "Програма забезпечує взаємовигідне співробітництво з усіма партнерами. Наші міжнародні партнери можуть швидко покращити морську безпеку та обороноздатність. Ці передачі допомагають забезпечити довгострокове міжнародне партнерство, що забезпечує глобальну морську безпеку", - зазначив він.

"Мені трохи сумно дивитись як ці кораблі покидають нашу службу, але ми пишаємося, що вони продовжують бути важливим інструментом світової морської безпеки. Ми з нетерпінням чекаємо початку процесу передачі і роботу з нашими українськими партнерами для того, щоб доставити ці чудові катери, які так добре послужили Сполученим Штатам", - сказав віце-адмірал.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна й Чилі поглиблюють співпрацю для повернення викрадених РФ українських дітей

Польський бренд Sinsay відкриває магазини в трьох містах Київської області

На місці удару по Селидовому знайшли тіло загиблого підлітка - Донецька ОВА

Тимошенко: таких, як Мартиненко, завжди не вистачає

Зеленський подякував Швеції за допомогу, яка не тільки рятує життя українців, а й допомагає забезпечити довгостроковий мир і безпеку в Європі

Арахамія: смерть Мартиненка - велика втрата для української журналістики

Найближчими днями майже у всій Україні пройдуть короткочасні дощі, температурний фон не зміниться

Генштаб ЗСУ: Найбільш напруженою ситуація залишається на покровському напрямку, з найбільшою інтенсивністю ворог діє поблизу Новоселівки Першої

РФ знову скасувала Армійські міжнародні ігри, ймовірно, через брак персоналу й техніки - британська розвідка

Швеція оголосила про найбільший пакет військової допомоги для України - на $1,3 млрд

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА