ua en ru

ГПУ затримала на хабарі начальника Держслужби праці Донецької області

ГПУ затримала на хабарі начальника Держслужби праці Донецької області Фото: затримання чиновника (facebook.com/LlutsenkoYuri)

Чиновника затримали під час отримання 500 тис. гривень хабара

Генеральна прокуратура України (ГПУ) затримала на хабарі начальника Головного управління Державної служби України з питань праці у Донецькій області. Про це у Facebook повідомив генпрокурор України Юрій Луценко.

Як зазначається, чиновник вимагав від директора одного з підприємств один мільйон гривень, затримали зловмисника сьогодні, 16 серпня 2018 року, під час отримання частини хабара у розмірі 500 тис. гривень.

"Задокументовано отримання неправомірної вигоди начальником Головного управління Державної служби України з питань праці у Донецькій області, який вимагав від директора одного з підприємств 1 мільйон гривень у декілька етапів", - написав Луценко.

Зазначимо, за інформацією на сайті Донецького облуправління Держслужби праці начальником відомства є Володимир Шубін.

ГПУ затримала на хабарі начальника Держслужби праці Донецької області

Як повідомила прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган, чиновника затримали на хабарі у Краматорську, він вимагав 1 млн гривень у підприємця за зменшення суми нарахованого підпорядкованими йому працівниками за результатами перевірки штрафу та не проведення у подальшому інспекційних відвідувань вказаного суб’єкта господарювання. Наразі вирішується питання про повідомлення затриманого про підозру, йому інкримінують ч.3 ст.368 КК України (одержання хабара).

Генпрокурор Юрій Луценко: Браслети знайшли хапучі руки Прокурорами Департаменту процесуального керівництва у...

Опубліковано Ларисою Сарган Четвер, 16 серпня 2018 р.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що в Сумській області військова прокуратура затримала старшого оперуповноваженого частини Конотопського виправного центру, який за 10 тис. гривень пообіцяв засудженому посприяти в умовно-достроковому звільненні.

Крім того, 15 серпня у Львові співробітники Служби безпеки України затримали на хабарі в 600 доларів підполковника поліції, який вимагав хабар за видалення з бази даних персонально-довідкового обліку відомостей про судимість місцевого жителя.