14:48 25.10.2018

6 млрд. грн. податків щорічно міг сплачувати лотерейний ринок з 2016 року - МСЛ

2 хв читати

За розрахунками спеціалістів «М.С.Л.», лотерейний ринок вже з 2016 року міг вийти на рівень сплати податків 5-6 млрд. грн. щорічно, але цьому завадили дії українських чиновників. Про це заявив президент оператора державних лотерей «М.С.Л.» Георгій Ложенко у прямому ефірі на телеканалі EspressoTV.

За його словами, саме з 2014 року почалась руйнація та штучний перерозподіл лотерейного ринку, і кожний наступний міністр фінансів цю руйнацію успішно продовжував. Таким чином, чиновники своїми діями створили умови для появи нелегальних лотерей – що і призвело до втрат державного бюджету. «Якщо люди організовують якісь ігри, навіть у «тіні», то це означає, що їм дали можливість працювати нелегально. Комусь при владі захотілось перерозподілити ринок», зазначив Георгій Ложенко.

Одним з інструментів для створення «тіньових» лотерей були зміни у податкове законодавство – платити податок повинен був кожний гравець незалежно від розміру виграшу. «Звичайному гравцю не важливо чи сплачує лотерейний оператор податки чи ні – його цікавить лише свій виграш. Якщо гравець виграв 5 гривень, а лотерейний оператор виплачує йому 4,56 гривень, то він більше не прийде до цього оператора. І це проблема влади, а не споживача», підкреслив Георгій Ложенко.

Також, Георгій Ложенко підкреслив, що грошовий обіг лотерейного ринку до сих пір не прозорий: «Потрібно вимірювати скільки грошей отримано від гравців, скільки отримав оператор після виплати виграшів, скільки він заплатив податків, скільки витратив на соціальні та гуманітарні проекти. Така система працює в усьому світі. Але ніхто не хоче застосовувати таку систему у нас».

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Захист економічних прав та свобод

Наростання зовнішніх і внутрішніх чинників впливу на ситуацію в Україні. Які шляхи подолання загрозливих тенденцій

Ми робили Київ європейською столицею - Кличко про 10 років свого мерства

Чи потрібна мілітаризація українського суспільства: ставлення громадян

Оцінка громадської думки щодо діяльності українських органів влади, ефективності управління та напрямків розвитку країни

Ставлення українців до країн Близького Сходу та Центральної Азії

Презентація Другого всеукраїнського рейтингу мистецьких закладів вищої освіти

Динаміка зовнішньої і внутрішньої політичної ситуації довкола війни

Український Червоний Хрест заявляє про свою рішучість у боротьбі з корупцією та іншими порушеннями корпоративних норм

Брифінг голови Київської міської організації Українського Червоного Хреста Тетяни Гоєнко щодо підозр у неправомірній діяльності колишньої керівниці районної організації Українського Червоного Хреста в Києві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА