07:25 07.05.2018

Президент ФРН застеріг від розірвання угоди з Іраном

2 хв читати
Президент ФРН застеріг від розірвання угоди з Іраном

Франк-Вальтер Штайнмаєр вважає, що розірвання ядерної угоди з Іраном може привести до війни. Президент Ірану Рухані сказав, що в разі виходу з угоди США пошкодують "як ніколи раніше".

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр (Frank-Walter Steinmeier) нагадав про наслідки припинення ядерної угоди з Іраном. У неділю, 6 травня, Штайнмаєр нагадав в інтерв'ю німецьким ЗМІ про слова колишнього держсекретаря США Джона Керрі, який сказав, підписуючи угоду з Іраном: "Ми маємо розуміти, що цим підписом ми, ймовірно, запобігли війни".

"Потрібно пам'ятати, що могло відбутися, якщо ця угода розвалиться, а на Близькому Сході розпочнеться новий етап гонки озброєнь", - додав Штайнмаєр. Глава Німеччини також пояснив, що змушує його турбуватися. "Не те, що я бачу президента, який іноді пише дратівливі твіти", - сказав Штайнмаєр. Його хвилює те, що американська адміністрація "більше не розглядає нас як частину світової спільноти".

Раніше неодноразово повідомлялося, що Дональд Трамп може від імені США прийняти рішення вийти з ядерної угоди щодо Ірану. У відповідь президент Ірану Хасан Рухані заявив, що в цьому випадку Білому дому доведеться "покаятися, як ніколи раніше в своїй історії". Він підтвердив, що його країна готується до виходу США з угоди. Крім іншого, Рухані віддав розпорядження іранським ядерним відомствам, не повідомивши подробиці.

12 травня закінчується термін, відведений президентом США на те, щоб Америка та європейська трійка (Франція, Німеччина, Велика Британія) змогли домовитися стосовно внесення змін в угоду з Іраном. В іншому випадку Трамп загрожує виходом з угоди.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський і Монтенегру обговорили підготовку Саміту миру та кроки щодо наближення завершення вторгнення РФ в Україну

Загинув місцевий житель с. Гаврилівка на Херсонщині внаслідок ворожого обстрілу

У Торецьку в результаті скинутих ворогом трьох авіабомб загинули двоє людей і троє дістали поранення - голова ОВА

Міноборони України не планує розсилати повістки через застосунок "Резерв+"

У Запоріжжі вирішили скасувати безкоштовний проїзд у міському електротранспорті

ВАКС обрав Смирнову запобіжний захід у вигляді застави 10 млн грн

"Укренерго" не встановила ліміти енергоспоживання на середу

Зеленський розповів про домовленості з Іспанією щодо посилення ППО

Чиновників Запорізької міськради, які фігурують у кримінальному провадженні про незаконне виділення землі, відсторонено від роботи

У Брюсселі обговорюють можливості розширення навчання військових для України - Боррель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА