RU
 

У Берліні посилили правила носіння масок

Українська служба DW,  21 жовтня 2020, 08:18
0
408
У Берліні посилили правила носіння масок
Фото: DPA
Мер Берліна Міхаель Мюллер

Відтепер маски потрібно буде носити на десяти найбільш людних вулицях та на ринках Берліна. Людям також наполегливо рекомендують носити маски там, де неможливо дотримуватися дистанції.

У Берліні на тлі боротьби з поширенням коронавірусу у вівторок, 20 жовтня, посилили правила носіння масок. Відповідне рішення ухвалив сенат Берліна у вівторок, повідомляє агентство dpa.

Згідно з новими правилами, маски потрібно буде носити на десяти найбільш людних вулицях та на ринках Берліна. Також влада міста наполегливо рекомендувала носити маски скрізь, де неможливо дотримуватися дистанції в 1,5 метра. Досі в Берліні обов'язковим було носіння масок в магазинах і в громадському транспорті.

"У світлі можливого локдауну у політиків небагато можливостей цьому запобігти... Правила не впали з неба і не були винайдені політиками, вони засновані на консультаціях з вченими і досвіді, накопиченому по всьому світу", - заявив журналістам мер міста Міхаель Мюллер (Michael Müller), коментуючи нові правила.

Він також попередив, що якщо поширення коронавірусу посилиться, будуть запроваджені інші обмеження. "Кожному має стати зрозумілим, що це небезпечно для життя", - заявив Мюллер.

У свою чергу міністерка охорони здоров'я Берліну Ділек Калайджі (Dilek Kalayci) заявила про посилення у майбутньому правил проведення приватних свят. Втім, подробиць вона не повідомила.

Штайнмаєр: Пандемія COVID-19 - тест для міжнародної солідарності

У Берліні останніми днями епідемічна ситуація постійно погіршується. Кількість нових випадків зараження коронавірусом протягом останніх 7 днів збільшилася до 89,2 на 100 тисяч населення, що значно перевищує критичний поріг у 50 випадків на 100 тисяч населення.

Джерело: Українська служба DW


Новини від Корреспондент.net в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet

Коронавірус
AstraZeneca відкликає свою вакцину проти COVID-19 у всьому світі
Вчені розробили універсальну вакцину від коронавірусу - The Guardian
ВООЗ планує підписати угоду що запобігання пандемій
За тиждень від COVID-19 і грипу в Україні померли 28 людей
В Україну завезли 254 тис. доз омікрон-специфічної вакцини проти COVID-19
СПЕЦТЕМА: Коронавірус
ТЕГИ: Берлинпандемиямаски
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі